Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hokejové Kladno má staronového sponzora, změnilo si logo i dresy

Kladno - S novým generálním sponzorem, logem, názvem klubu a v nových dresech, které budou obsahovat i křestní jména každého z hráčů, vstoupí do nové extraligové sezony hokejisté Kladna. Středočeský tým se bude jmenovat HC Vagnerplast Kladno, tedy stejně jako v letech 2000 až 2003. Společnost vyrábějící sanitární techniku nahradí firmu Geus Okna, jež působila jako hlavní sponzor od roku 2007.

"Naším novým sponzorem je společnost Vagnerplast. Mohu prozradit, že smlouva je na jeden rok, ale pokud se bude dařit firmě i kladenskému hokeji, bude spolupráce pokračovat," řekl na tiskové konferenci v Kladně výkonný ředitel klubu Milan Volf.

Detaily spolupráce však přiblížit nechtěl. "Dohodli jsme se na tom, že je nezveřejníme, ale mohu prozradit, že je to pod 10 milionů korun, což není při celkovém rozpočtu okolo 80 milionů korun částka až tak zásadní, ale samozřejmě potřebujeme každou korunu. Ten kontrakt je velmi podobný jako v předchozím případě," uvedl Volf.

Hokejisté v novém

Společně s novým sponzorem tak dochází ke změně názvu klubu i loga. Do nové sezony vyjedou Středočeši také v nových dresech. "Dresy budou podle mého velmi pěkné, vybrat si logo bylo právem sponzora. Zajímavostí je kromě příjmení použití i křestního jména hráče, což by mělo dresy zatraktivnit," věřil Volf.

Rozpočet klubu pro nadcházející sezonu by měl být podobný jako v té minulé. "Zatím nedokážu říci, zda bude rozpočet vyšší či nižší, ale náklady na platy hráčů A-mužstva jako takového jsou přibližně o deset milionů korun nižší než loni, ale ještě to není úplně konečné číslo," prozradil Volf.

Tým se oproti loňsku značně proměnil, start Procházky je nejistý

Z Kladna odešel obránce František Kaberle nebo brankář Miroslav Kopřiva. Útok posílil například Jindřich Kotrla nebo urostlý kanaďan Tyler Harrison. Kádr pro nadcházející extraligový ročník již však velkých změn nedozná. "Mužstvo máme hotové, jsou tu všichni ti, kteří budou zůstávat. Nyní dochází na některých postech k boji o místa. Dali jsme velkou příležitost pěti hráčům, které jsme předevčírem poslali zpět do juniorů, ale budou se u nás dál prostřídávat a hrát přípravné zápasy," nastínil Volf.

Otazník zůstává nad startem Martina Procházky. Kladenské legendě po nepříliš vydařené sezoně skončila smlouva. Nový kontrakt si osmatřicetiletý útočník měl vybojovat v přípravě. "Dostal další příležitost, ale absolvoval dva tréninky a stěžoval si na problémy s kolenem. V současnosti o něm vůbec nevíme," připustil Volf. Ten nyní nedokáže odhadnout, jak se bude situace vyvíjet. "Kdybyste se zeptali před 14 dny, řekl bych, že Martin bude na 80 procent hrát dále u nás. Dnes by však to číslo bylo o dost nižší," prohlásil Volf.

"Chtěl bych tady zůstat, ale po těch všech lapáliích, které jsou od jara a přes léto, uvažuji o konci kariéry," uvedl Martin Procházka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články