Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta vykročila za obhajobou poháru úspěšně, porazila Pardubice

Praha - Hokejisté pražské Sparty vykročili úspěšně za obhajobou prvenství v letním Tipsport Hockey Cupu, když v Havlíčkově Brodu porazili úřadujícího mistra extraligy Pardubice 6:4. V dalších dnešních utkáních Liberec zdolal Kladno 3:1 a Vítkovice dobyly led prvoligové Olomouce poměrem 4:3. V dalším odpoledním utkání porazil Třinec prvoligový tým Znojma 5:2.

Pardubičtí v souboji s tradičním rivalem prohrávali poté, co gólmana Adama Svobodu propálila letní posila Sparty Marek Bartánus. Ještě do první přestávky ale dokázali Východočeši stav otočit zásluhou branek Lukáše Nahodila a Jana Buchteleho. Ve druhé části následoval další zvrat a Sparta po ní vedla 4:2. Dvakrát se mezi střelce zapsal Jan Hlaváč. Za stavu 3:5 zkusil Eaton v závěru power play, ale Michal Broš přidal šestý gól Sparty. Poté už jen korigoval Buchtele.

"Byl to náš první zápas, výkon tomu byl adekvátní. Tento týden byl velmi náročný, ráno jsme měli tvrdý trénink. Dnes jsme si vyzkoušeli různé varianty složení pětek a další věci. Čeká nás ještě hodně práce, s výsledkem jsem ale spokojený," řekl po utkání kouč vítězů Miloš Holaň.

Liberec zvítězil nad Kladnem 3:1 

Ve vyprodané Svijanské Areně porazil Liberec před zraky 1 500 diváků Kladno. Po bezbrankové úvodní třetině otevřel skóre Tomáš Urban, na tříbrankový rozdíl zvýšili Jaroslav Kudrna a Marek Pabiška. Až v poslední minutě korigoval Vladimír Kameš, který tak pokazil čisté konto brankáři Tomáši Vošvrdovi.

V předehrávce 5. kola zajistil výhru Vítkovic v Olomouci Juraj Sýkora, který vstřelil hattrick. Prvoligový tým sice vedl 2:0, v dalším průběhu pak ještě 3:2, ale poslední slovo měl ve třetím dějství právě Sýkora. Dvěma přesnými zásahy upravil skóre ve prospěch favorita.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články