Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Irgl odchází z Jaroslavle do Mytišči

Mytišči (Rusko) - Český hokejový útočník Zbyněk Irgl změnil v rámci Kontinentální ligy poprvé během svého působení v Rusku zaměstnavatele. Po třech sezonách odešel z Jaroslavle a podepsal roční kontrakt s vedením Atlantu Mytišči. Informoval o tom hráčův agent Robert Spálenka. Čtyřnásobný účastník světového šampionátu Irgl tak bude moci rozšířit svou bilanci v KHL a bývalé ruské superlize. Ta čítá 154 utkání v základní části a 98 bodů za 56 branek a 42 asistencí. V play-off přidal český útočník z 50 startů 37 bodů díky 21 přesným zásahům a 16 nahrávkám.

Jednání s Atlantem Mytišči skončila podpisem roční smlouvy, která neobsahuje opci. "Zbyňkovi se hodně ulevilo a je rád, že už je to všechno za ním, protože takový podraz od Jaroslavle nečekal. I proto, že tam odvedl za tři roky dobré služby. Bylo to nečekané a dost drsné," řekl útočníkův zástupce Spálenka.

Irgl úspěšně působil v Lokomotivu Jaroslavl tři sezony, přičemž v té poslední zaznamenal v 46 zápasech 34 bodů za 20 branek a 14 asistencí. Přestože následně podepsal devětadvacetiletý forvard s klubem na začátku května nový tříletý kontrakt, Lokomotiv ho po nové kolektivní smlouvě v KHL neobnovil. Vedení Jaroslavle místo toho získalo do svých řad například slovenského útočníka Pavola Demitru ze zámořské NHL a váháním o obnovení Irglovy smlouvy dalo najevo, že o služby českého forvarda už tolik nestojí. Ostravský rodák také netajil své zklamání a rozčarování z vývoje situace.

Irgl chce vše vrátit Jaroslavli na ledě

Problémem byl počet cizinců v klubu a sám prý věděl, že po Demitrově příchodu se už obnovení smlouvy téměř s jistotou nedočká. "Chtěl bych však i nadále hrát v KHL," avizoval Irgl, jenž nevyloučil ani působení v nově vznikajícím klubu HC Lev.

Nyní má však jasno a nemusí ho tak strašit ani přetrvávající nejistota ohledně působení klubu s působištěm v Popradu v nadcházejícím ročníku KHL. "Jsme moc rádi, že se vše podařilo domluvit s kvalitním mužstvem. Zbyněk už se těší a připravuje na to, že to Jaroslavli vrátí na ledě a vyřadí ji třeba z play-off," přiblížil Irglovy pocity Spálenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články