Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ručinský prodloužil ve Spartě o rok smlouvu

Praha - Hokejový útočník Martin Ručinský bude i v nadcházející sezoně hájit barvy pražské Sparty. Devětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa se dohodl na prodloužení smlouvy o rok. "Martin zůstává v našem kádru na další sezonu. Měli jsme od našich trenérů velmi naléhavou žádost, abychom právě tuto smlouvu zajistili," řekl klubovému webu generální manažer Sparty Petr Bříza.

"Jedná se o velice zkušeného hokejistu. Jsme tak rádi, že Martin prodloužil smlouvu a my jej budeme mít v kádru i pro příští sezonu," doplnil trenér David Volek, který vede tým spolu s Milošem Holaněm.

Ručinský zamířil do Sparty v roce 2008, kdy uzavřel své dlouholeté působení v NHL, ale v první sezoně mu potíže s kyčlí dovolily odehrát jen 19 zápasů. V uplynulém ročníku už nastoupil ve všech 59 duelech včetně play-off a zaznamenal 27 bodů za 14 branek a 13 asistencí. "Po zdravotní stránce se cítím absolutně v pořádku a mám chuť pokračovat v aktivní kariéře. Velice mě těší, že Sparta měla o moje služby nadále zájem. To byl také jeden z faktorů, proč jsem se rozhodl pokračovat," prohlásil Ručinský, který při návratu do Čech dal kvůli bydlišti v Praze přednost Spartě před mateřským Litvínovem.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Martina Ručinského

Ze severu Čech odešel do zámoří v roce 1991, kdy si jej vybral při vstupním draftu Edmonton jako celkově 20. hráče v pořadí. Od té doby odehrál za Oilers, Québec, Colorado, Montreal, Dallas, Rangers, St. Louis a Vancouver v NHL 961 utkání, v kterých si připsal 612 bodů za 241 branek a 371 finálních přihrávek. V play-off přidal Ručinský v 37 duelech 14 bodů díky devíti trefám a pěti nahrávkám. Třikrát mezitím oblékl i dres Litvínova a na jeden zápas naskočil i ve Vsetíně.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články