Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jihočeši začali semifinále lépe, Karlovy Vary porazili 3:2

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili v úvodním semifinálovém duelu play off hokejové extraligy Karlovy Vary 3:2. V sérii hrané na čtyři vítězství tak vedou 1:0 na zápasy. Vítězný gól vstřelil v 50. minutě Viktor Hübl, který zvýšil již na 3:0. Druhé utkání je na programu v sobotu opět na ledě Jihočechů od 17:25.

České Budějovice - Karlovy Vary
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Úvodní minuty semifinále rozehráli lépe domácí, kteří byli aktivnější směrem dopředu a dali tak jasně najevo svou snahu co možná nejdříve dobýt Mensatorovu branku. První vážnější hrozba přišla z hole Květoně, jenž se rozhodl sám zakončit přečíslení dvou na jednoho, ale pálil těsně vedle. Pár vteřin na to se však na druhé straně zjevil zcela sám před Turkem útočník Polák, ale vystřelil pouze do rozkleku domácího gólmana.

Na začátku šesté minuty si Mountfield vynutil první přesilovku a Melenovského provinění také potrestal, přestože se mu početní výhoda příliš nedařila. V polovině sedmé minuty udržel v útočném pásmu kotouč Vak proti dvěma protihráčům, posunul ho před Mensatorovo brankoviště, kde se ho zmocnil zapomenutý Vydarený a pohotově poslal domácí do vedení. Srovnat mohl v 10. minutě Hluchý a pár vteřin po něm také Košťál, Turka však překonat nedokázali. Proti Mensatorovi si stejně neúspěšně vedl i Květoň.

V úvodních vteřinách druhého dějství Jihočeši zaspali, když nechali prostor k převzetí Skuhravého přihrávky rozjetému Kumstátovi. Ten najížděl sám proti Turkovi, ale opora Jihočechů vynikajícím zákrokem obrovskou šanci vleže zlikvidovala. Domácí po té několik minut ostřelovali Mensatora, ale bez úspěchu. Krátce po té, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, našel Prošek v dobré pozici Procházku, výtečný Turek byl však se svou lapačkou dostatečně rychlý.

Zbývající minuty druhého dějství patřily i zásluhou přesilovek domácím. Ve 32. minutě byl ve velké šanci Kůrka, hosty však zachránil Mensator. Hned poté měl Mountfield k dispozici dvojnásobnou početní výhodu na dlouhých 75 vteřin, v níž minuli v dobrých pozicích Hudec a Toman, po nich už mířil dobře Gřegořek, ale Mensatorova vyrážečka mu zkazila radost. Domácí zadák pálil vzápětí znovu od modré čáry, do střely se mu však vrhl Hluchý a svou obětavost zaplatil zraněním v obličeji, jež ho místo další účasti v duelu poslalo do nemocnice.

V pokračující klasické přesilovce tečoval Frolovo nahození nebezpečně Kůrka, ale Mensator stihl zareagovat. Ve 37. minutě hledal Sailer po skvělém manévru najíždějícího Sičáka, toho však musel zbrzdit faulem Skuhravý a domácí hráli znovu v pěti proti třem, tentokrát 53 vteřin, ale bez náznaku vážnější příležitosti, takže po druhé třetině se stav neměnil.

Úvod třetí dvacetiminutovky patřil hostům, kteří také mohli vyrovnat, když ve 42. minutě dorážel Kristek, výrazně odkrytou branku však minul. Vzápětí si Západočeši vynutili přesilovku, ale místo brankového vyjádření krátce po jejím skončení sami inkasovali. Veselý vyslal jedovatou polovysokou ránu, kterou Mensator vyrazil pouze před sebe, kde se ze sevření vyprostil Brabenec a se štěstím od tyčky zvýšil na 2:0.

Šance hostů poté utnul obrovskou chybou Grof, když v 50. minutě "namazal" Hüblovi mezi kruhy a domácí kanonýr nekompromisní bombou přidal třetí branku. Přesně šest minut před vypršením základní hrací doby sice pokazil Turkovi čisté konto Procházka, ale na vítězi zápasu už nic nezměnil ani další gól Dobroně pouhou vteřinku před koncem, který padl po dlouhé power play hostů podpořené vyloučením domácích.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články