Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisty mistrovských Pardubic povede Jandač

Pardubice - Hokejisty extraligových Pardubic bude trénovat Josef Jandač, který v novém působišti podepsal roční smlouvu. Dosavadní reprezentační asistent nahradí Václava Sýkoru, který mistrovský klub na začátku letní přípravy nečekaně opustil. Jandač měl po skončení sezony namířeno do Kyjeva, který měl rozšířit KHL. Ukrajinský klub však kvůli problémům s halou ze soutěže odstoupil. Český trenér však rychle získal nové angažmá, když se dohodl na spolupráci s Východočechy, kteří marně hledali náhradu za Sýkoru.

Roční délka smlouvy byla Jandačovým přáním. "Nemám ve zvyku podepisovat dlouhodobé smlouvy. Stejně jsem to dělal i v minulosti. Když bude spolupráce fungovat, není nic složitého se dohodnout na pokračování," podotkl Jandač, jenž k mužstvu přijde až na začátku přípravy na ledě 26. července. Poslední týden 'suché' přípravy povede asistent Jan Votruba, který u mužstva pokračuje.

Jandač u ambiciózního týmu nahradí Sýkoru, jenž v červnu střídačku Pardubic nečekaně opustil. Přestože měl s Eatonem platnou smlouvu, rozhodl se odejít. Sýkora údajně míří do Kontinentální ligy, měl by působit v Petrohradu.

Josef Jandač:

"Jsem rád, že jsme se dohodli a mohu pokračovat v práci v klubu. Už v dubnu jsem se dohodl na Ukrajině, kde to ale nakonec nevyšlo. Už v době, kdy to vypadalo, že tam jsou problémy, se mi ozval pan Kusý a začali jsme řešit případné angažmá v Pardubicích."

Je nám líto, video expirovalo.
Josef Jandač povede Pardubice

"Celou situaci momentálně řeší právníci, kteří dolaďují legislativní podmínky uzavření smlouvy," řekl generální manažer Zbyněk Kusý, jenž přiznal, že Pardubice o angažování Jandače již v minulosti usilovaly. Před dvěma lety však dal bývalý trenér Liberce a Českých Budějovic přednost působení u reprezentačního týmu.

"Vím, že v Pardubicích je laťka nastavená hodně vysoko a nezbývá než ji udržet. Veřejnost bude chtít zopakovat výsledek a já to chci stejně," prohlásil Jandač. Faktu, že se v minulosti Východočechům dvakrát po úspěšné sezoně nedařilo, si je dobře vědom. "Na mně je, abych se pokusil to změnit," zdůraznil.

Jandač nenastupuje k týmu v ideální pozici

Pardubice opustila brankářská jednička Dominik Hašek i nejlepší střelec Petr Sýkora. "Každé mužstvo prochází nějakým vývojem a změnami. Bavili jsme se s manažerem a věřím, že nějací hráči ještě přijdou. Když to nevyjde, popereme se s tím. Kdybych s tím měl ale problém, nevlezl bych sem," uvedl Jandač, jehož čeká odlišný úkol než v Liberci nebo Českých Budějovicích. Tam si totiž kádr a tým postupně budoval.

Východočeši se do začátku soutěže budou snažit angažovat ještě jednoho obránce a útočníka. Podle manažera Kusého již nějaké možnosti existují. "Jednáme se dvěma českými hráči, kteří působili v zámoří nebo v Evropě. Po naší loňské zkušenosti se nebojíme získat zahraničního hráče," naznačil Kusý, že by do Pardubic mohli přijít další hokejisté například ze zámoří.

Jandačovým asistentem bude Jan Votruba, který ve funkci pokračuje. Jedním z důvodů, proč do Pardubic Jandač přišel, prý bylo i Votrubovo přání pokračovat jen jako asistent. "Ubezpečil mě, že o práci hlavního trenéra nemá zájem. Kdyby chtěl být hlavní, nešel bych sem," řekl Jandač, jenž mužstvo převezme až na konci července na začátku přípravy na ledě.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články