Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Philadelphia doma opět porazila Chicago a vyrovnala finále na 2:2

Philadelphia - Hokejisté Philadelphie porazili ve čtvrtém utkání finálové série Stanleyova poháru Chicago 5:3. Flyers tak i ve druhém utkání před svými diváky využili výhody domácího prostředí a po dvou úvodních porážkách v Chicagu vyrovnali stav série na 2:2 na zápasy. Pomohla jim k tomu zejména první třetina, kterou vyhráli 3:1. Pátý duel se hraje na ledě Blackhawks a je na programu v pondělí od 2:00 SELČ. Čtvrté finále mělo svižný úvod. Hostující Ladd dal rychle vědět o svém návratu do sestavy a již po 36 vteřinách putoval na trestnou lavici po zbytečném faulu v útočném pásmu. Leinovu šanci z hranice brankoviště při následné přesilovce ale dokázal zlikvidovat brankář Niemi. Krátce po skončení trestu dorážel do odkryté klece Carter, obrana Chicaga však jeho ránu dokázala na poslední chvíli zblokovat.

Hráči Philadelphie oslavují gól ve druhém domácím utkání
zdroj: ČTK autor: Tom Mihalek

Leightona v brance Flyers jako první výrazněji ohrozil Toews, jenže velkou šanci využít nedokázal. Poté se nechal za další faul v obranném pásmu Letců vyloučit Kopecký, Chicago sice vyhrálo následné vhazování, ovšem Hjalmarssona obral o kotouč Richards a po pouhých pěti vteřinách přesilovky otevřel bekhendem skóre. V 15. minutě už vedla Philadelphia 2:0; nahození před branku pouze zastavil opět nešťastník Hjalmarsson a Carle měl před sebou snadnou úlohu. V polovině 19. minuty kontroval Sharp, jemuž ke gólové trefě pomohla teč, na níž nedokázal Leighton zareagovat. Ze snížení náskoku se však hosté radovali jen 51 sekund - u pravé tyčky zcela zapomenutý Giroux dostal od modré čáry přihrávku od Timonena a snadno skóroval do prázdné branky za povyjetým Niemim.

Blackhawks se provinili proti pravidlům i na začátku druhého dějství, oslabení však s přehledem zvládli. Poté měl šanci na snížení Versteeg po Keithově nahození, Leighton byl ovšem pozorný. Stejně dobře si ale na druhé straně vedl při několika ošemetných situacích i Niemi. Ve 32. minutě měli domácí velké štěstí, když pálil Kane, ve vzniklé skrumáži se ale Byfuglien k puku nedostal.

Krátce nato přišlo další zcela zbytečné vyloučení Černých jestřábů po faulu Sharpa v útočném pásmu, Flyers vycítili svou šanci rozhodnout a kouč Laviolette si vyžádal oddechový čas. Kýžený efekt však nepřišel. Ve 37. minutě se Philadelphia dostala do přečíslení dvou na jednoho, kapitán Richards v koncovce ale pálil jen do Niemiho a i proto se stav do druhé přestávky nezměnil.

Chicago tlačilo, v šesti však inkasovalo

Do třetího dějství vstoupilo Chicago náporem, jenže Leighton stále odolával. Niemiho na druhé straně vystrašil ostrou ranou van Riemsdyk. Ve 47. minutě pálil z dobré pozice velmi nepřesně Leino, trefil však Versteega a od něho doputoval kotouč za brankovou čáru. Pojistku mohli přidat Carter a především znovu Leino, jenž procedil puk skrze Niemiho, ale ten skončil na levé tyči.

Blackhawks i přes nepříznivý stav 1:4 dále bojovali a dokázali se dostat zpět do hry s přispěním téměř minutové přesilovky pět na tři v končící 52. minutě. Už za 12 vteřin využil Keithovu nabídku snadným gólem Bolland. Hosté se dál tlačili do útoku a měli další šance v pokračující převaze jednoho hráče v poli, ale na dostřel je přiblížil až velmi šťastný gól z 56. minuty, který byl připsán Campbellovi. V hektickém závěru Leighton jen s velkým štěstím odolával, puk do jeho branky málem srazil spoluhráč Coburn, Chicago to zkusilo i bez brankáře, jenže pak chyboval na modré čáře Keith a Carter definitivně rozhodl.

Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks 5:3 (3:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Richards, 15. Carle, 20. Giroux (Timonen, Hartnell), 47. Leino (Briere, van Riemsdyk), 60. Carter - 19. Sharp (Keith), 53. Bolland (Keith, Kane), 56. Campbell (Ladd, Keith). Rozhodčí: Walkom, Sutherland - Morin, Miller. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Střely na branku: 31:34. Diváci: 20.304. Stav série: 2:2.

Sestavy:

Philadelphia: Leighton - Pronger, Carle, Timonen, Coburn, Bartulis, Krajíček - Richards, Carter, Gagne - Hartnell, Briere, Leino - Giroux, Asham, van Riemsdyk - Laperriere, Betts, Powe. Trenér: Peter Laviolette.

Chicago: Niemi - Keith, Seabrook, Campbell, Hjalmarsson, Sopel, Boynton - Kane, Toews, Byfuglien - Hossa, Sharp, Brouwer - Versteeg, Bolland, Ladd - Kopecký, Madden, Eager. Trenér: Joel Quenneville.

Jeden ze tří inkasovaných gólů do sítě Philadelphie
zdroj: ČTK autor: Kathy Willens

Hlavní zprávy

Nejčtenější články