Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejisté načali finální týden přípravy na MS

Praha - Čeští hokejisté dnes v pražské O2 areně načali finální týden přípravy na mistrovství světa v Německu. Do něj vstoupí v neděli v Mannheimu proti Francii, ve čtvrtek ještě čeká svěřence Vladimíra Růžičky v libeňské hale generálka proti Bělorusku. K týmu se poprvé přiřadil hvězdný útočník Jaromír Jágr z Omsku a také obránci Michal Rozsíval z New Yorku Rangers s Filipem Novákem z Balašichy.

Z dosavadního kádru, který na konci uplynulého týdne vybojoval druhé místo na LG Hockey Games ve Stockholmu, vypadl jen pardubický obránce Jakub Nakládal. Toho čeká operace zraněného zápěstí.

Zpátky k mužstvu se přiřadil po týdenní pauze útočník Milan Gulaš z Českých Budějovic, který se nevešel do kádru do Švédska. Na dnešním srazu chyběl útočník Tomáš Rolinek, který dostal z osobních důvodů volno a zapojí se ve středu. Růžička s asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem mají v týmu celkem 28 hráčů.

Zdravotní potíže trápily beka Nováka, který proto necestoval za týmem do Švédska, ale hlásil se na srazu až dnes. Zánět průdušek doléčil a těší se na boj o premiérový start na mistrovství světa.

Na turnaji mohou trenéři využít 25 hokejistů, ale Růžička zvažuje variantu, že do Německa vezme jednoho hráče navíc. "Uvidíme, kdo vypadne z týmu, máme na to tři dny čas. Je možné, že pojedeme s šestadvaceti hráči, musíme mít připravené hráče. Může se něco stát, někdo se první zápas zraní a nemůžeme pak povolávat někoho, kdo nebude na ledě," řekl Růžička.

Případnými posilami ze zámoří by mohli být už jen Tomáš Plekanec z Montrealu a David Krejčí z Bostonu, jejichž kluby ale vstoupily do druhého kola Stanleyova poháru dobře.



Příští dny by měly vyřešit nominační otazníky, proto ve čtvrtek proti Bělorusku nastoupí český tým pravděpodobně s osmi beky. Růžička přiznal, že bude těžké rozhodování, koho vyřadit. "Obrana hrála na Švédských hrách velice slušně, všichni beci se mi líbili. Dostanou prostor, abychom se mohli rozhodnout," podotkl.

Český tým má v plánu po dnešní večerní přípravě ve středu další dva tréninky v O2 areně a ve čtvrtek v 18:10 nastoupí proti Bělorusku. Utkání nabídne v přímém přenosu ČT4 i zpravodajský web ČT24. Po utkání zveřejní Růžička konečnou nominaci a realizační tým s vyvolenými hráči odletí v pátek hodinu před polednem do Frankfurtu nad Mohanem, odkud se přesune do Mannheimu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články