Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Jágr podepsal v Omsku roční smlouvu

Praha - Hokejový útočník Jaromír Jágr podepsal v neděli s Avangardem Omsk novou roční smlouvu a v ruském klubu stráví třetí sezonu za sebou. Navzdory spekulacím o možném návratu do NHL jednal o angažmá pouze s dosavadním zaměstnavatelem a prohlásil, že Omsk byl pro něho variantou číslo jedna. Plat bude mít Jágr nižší. V případný návrat do NHL po příští sezoně hráč příliš nevěří a zůstává realistou. Jágra mrzí, že na nadcházejícím světovém šampionátu hokejistů v Německu nebude Českou republiku reprezentovat nejsilnější možný tým. Sám byl již dlouho dopředu rozhodnutý pozvánku neodmítnout a své stanovisko nehodlal v žádném případě změnit.

"Pokud by to nevyšlo, rozhodoval bych se asi jinak. Ale nechtěl jsem něco vyjednávat z jedné nebo druhé strany, abych se pak musel rozhodovat, kterým směrem se vydám. Jsem radši, když je jen jedna nabídka. Je to někdy lepší," řekl Jágr na tiskové konferenci po příletu do Prahy.

Důležitou roli v jeho rozhodování sehrála znalost prostředí. "Nechci se opakovat, ale líbí se mi tam, co se týká lidí, města i hokejového zázemí. To je pro mě jedna z nejdůležitějších věcí. Zvykl jsem si tam, jak na město, tak na tým," uvedl nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jaromíra Jágra

"Že se člověk musí někde uskromnit, to se nedá nic dělat," připomněl Jágr snížení svého platu. Ten podle ruských médií šplhal až k osmi milionům dolarů za sezonu. "Dohodli jsme se, že je daný nějaký základ, který je nižší, než byl v minulosti. Naopak bonusy a prémie jsou daleko vyšší. První bonusy by však nebyly hned od prvního kola play-off, ale až od čtvrtfinále a pak za každý další postup, až třeba k zisku Gagarinova poháru," přiblížil podrobnosti smlouvy hráčův zástupce Jaroslav Zídek.

V návrat do NHL Jágr příliš nevěří

V play-off se Omsku od vzniku KHL příliš nedaří. Loni do vyřazovací části postoupil na poslední chvíli a vypadl ve druhém kole, letos se poroučel už v prvním kole. Zda se ještě někdy představí v NHL, nechtěl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem spekulovat. "Musíme si počkat zase až na příští rok. Bude mi 39 let, nevěřím tomu, že bude tolik mužstev, která mě budou chtít mít v týmu. Musíme být realisti," řekl Jágr.

Jágr: Omluvenky jsou věcí hráčů, mě to ovlivnit nemohlo

Osmatřicetiletý hráč ruského Omsku věří, že i se současným výběrem lze dosáhnout dobrého výsledku. "Každý by si přál, aby Česká republika byla reprezentována těmi nejlepšími hokejisty, které má. Bohužel se to nestalo, ale na druhou stranu věřím tomu, že hráči, kteří pojedou, odevzdají maximum a dokážou, že jsou relativně stejně dobří jako hráči z NHL," řekl Jágr.

Jaromír Jágr:

"Pro výsledek je určitě lepší, když od nás nikdo nic neočekává. Ale každý tam jede, aby dosáhl ten nejlepší výsledek."

"Je paradox, že brankář (Dominik Hašek), který by udělal vše proto, aby mohl jet na MS, tak nejede, a hráči, kteří mohli jet, zase nechtějí."

Nejslavnější český hokejista nechtěl hodnotit počínání téměř tří desítek oslovených hráčů, kteří pozvánku reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky odmítli. Sám měl dlouhou dobu jasno, že se chce světového šampionátu zúčastnit. "Určitě mě ty omluvenky nemohly ovlivnit, zda hráči pojedou, nebo ne. Do hlavy jim nevidím, jak na tom doopravdy jsou nebo ne, a ani to teď není důležité. Já byl hned rozhodnutý, že pojedu. Jen bylo potřeba mít formu," řekl Jágr, který hrál zápas naposledy v polovině března, kdy Omsk vypadl hned v prvním kole play-off KHL.

Přes množství omluvenek věří, že cíl týmu by měl být stejný jako v minulých letech - tedy boj o medaile. "I když se omluvila spousta kvalitních hokejistů, ten cíl by měl být stejný. Udělat play-off a pokusit se postoupit mezi nejlepší čtyři týmy. Věřím, že se to dá. Fanoušci si však musí uvědomit, že to bude těžší než v minulosti," prohlásil Jágr.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články