Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Češi v přípravě zdolali Slováky 6:2

Prostějov – Čeští hokejisté se poprvé v přípravném období před mistrovstvím světa v Německu představili doma a v Prostějově porazili Slovensko 6:2 v rámci úvodního duelu vzájemného dvojzápasu. Svými prvními dvěma góly při druhém startu v národním týmu se na tom podílel Lukáš Kašpar. Trefili se také Petr Čáslava, Martin Růžička, který se prosadil v reprezentaci také premiérově, Tomáš Kůrka a Jakub Klepiš. Druhý zápas oba celky sehrají v sobotu od 15:00. Zápas jste mohli sledovat exkluzivně na zpravodajském webu ČT24. Podrobnosti o přípravné fázi reprezentace získáte na serveru Hokejzive.cz.

Český tým měl od úvodu převahu. První šanci měl v třetí minutě Hubáček, který vybruslil zpoza branky, ale bekhendem Hamerlíka nepřekonal. Potom také bekhendovým pokusem přestřelil Klepiš. Českého gólmana Hübla ohrozil poprvé v šesté minutě dorážkou Tománek. Na druhé straně slovenský gólman hájící barvy Třince kryl Novotného střelu.

Do vedení se Češi dostali v 11. minutě, když při Tatarově vyloučení otevřel kapitán Čáslava skóre střelou od modré čáry přes stínícího Kašpara. Při Rachůnkově trestu nevyužil šanci na vyrovnání Záborský, který minul branku. Po Markově pobytu na trestné lavici dopadli Slováci ještě hůř, protože Růžička našel najetého Kašpara, který sólo zakončil přesnou střelou do pravého horního rohu Hamerlíkovy branky. Hanlonovi svěřenci se radovali z první trefy jen tři vteřiny po Markově návratu na led, když puk za Hüblova záda doklepl Záborský. V 19. minutě ale předložil Gulaš puk osamocenému Růžičkovi, který také zaznamenal první trefu v národním týmu.

V úvodu druhé části nevyužili Češi dvě přesilové hry, při nichž zaujala především kombinace Rachůnka s Markem. Mezitím ještě neproměnil únik ani Gulaš a v 27. minutě Slováci snížili na rozdíl jediného gólu, když po Čiernikově střele využil zmatku před českou brankou opět Záborský. Český tým pak ale pojistil vedení. V 31. minutě dorazil při Frühaufově vyloučení Vondrkovu střelu do sítě Kůrka. Domácí výběr získával díky lepšímu bruslení převahu a v 38. minutě při signalizovaném vyloučení přidal další gól Kašpar, když předtím Hamerlík ještě vyrazil Kovářovu ránu.

Po trestech pro Vampolu a Čáslavu ze závěrečných vteřin druhého dějství hráli Češi 90 sekund ve třech proti pěti, ale odolali. Naopak sami využili nabídnutou šanci, když šli současně pykat Čiernik a Tatar. Střelou od modré čáry zvýšil na 6:2 Klepiš. Další možnost měl v 49. minutě z otočky Marek, Hamerlík byl však na místě. Za dvě minuty jej po Růžičkově střele zachránila horní tyč. Hübla na druhé straně nepřekonal Jaško a v závěru ještě nevyšel útok na hattrick Kašparovi, který z mezikruží minul.

Česká republika - Slovensko 6:2 (3:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Čáslava (Klepiš, Vampola), 15. Kašpar (M. Růžička), 19. M. Růžička (Gulaš, D. Květoň), 31. Kůrka (Vondrka), 38. Kašpar (Kovář, Hubáček), 45. Klepiš (Čáslava, Vampola) - 16. Záborský (Zagrapan, Bartánus), 27. Záborský (Čiernik, Zagrapan). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3700

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články