Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pardubice ovládly první finálový zápas

Pardubice – Jednoznačným výsledkem skončil první zápas finále hokejové extraligy, pardubický tým zvítězil nad Vítkovicemi 5:1. Ani v devátém zápase letošního play-off tak tým nebyl přemožen a pokračuje v pozoruhodné sérii. Po celý zápas poznamenaný řadou vyloučení Pardubice vedly, tři branky jejich hráči vstřelili při přesilové hře. Série hraná na čtyři vítězné zápasy bude pokračovat již zítra. Další informace získáte také na serveru hokejzive.cz.

Před zápasem se očekávalo generační střetnutí brankářů, kteří výrazně přispěli k postupu svých týmů – zkušeného pardubického veterána Dominika Haška a nastupující stálice Jakuba Štěpánka v barvách Vítkovic.

Vynikající výkon museli nakonec podat oba, Štěpánka dokonce nejprve ohrozil jeden ze spoluhráčů, který tečoval puk vyslaný Koukalem do brankářova protipohybu. Ostravský brankář se zapotil již během prvních deseti minut, kdy musel zastavit sérii pardubických střel. V 10. minutě se ale po vyhraném vhazování opřel do puku ostřelovač Sýkora a dal první z pětice pardubických gólů.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava Pardubic před finále

Na začátku 15. minuty přišlo první vyloučení zápasu: provinil se Treille, ale na trestné lavici pobyl jen 16 sekund. Sýkora poslal puk před Štěpánka a následně úspěšně tečoval Somík. Ještě do přestávky se stejným způsobem prosadil na druhé straně Vrána a hosté snížili.

Po několika nájezdech pardubických hokejistů na Štěpánka a neúspěšném útoku Ujčíka na Haškovu bránu se v 30. minutě podařilo Rákosovi dostat kotouč do vítkovické brány.

Rozhodující okamžik utkání nastal ve třetí části krátce poté, co skončila přesilová hra Vítkovic. Hostům se totiž podařilo dostat puk za Haška, který však při akci utrpěl zranění. Zasáhla ho vysoká hůl Treilleho, kterému nadzvedl hokejku bránící Havíř. Následovala bitka Nakládala s Trnkou. Nakonec gól nebyl uznán a ostravský tým se naopak ocitl v oslabení a výrazné defenzívě. Nakonec se opět trefil Sýkora. Na konečných 5:1 dosáhl domácí tým díky Píšovi po skončení přesilové hry v 53. minutě.

Východočeši tak významně natáhli ruku po mistrovském titulu, který naposled vyhrálil na konci sezony 2004/05. Naopak Vítkovice, které hrály finále naposled titul získaly před 29 lety, se mu příliš nepřiblížily.

"Víme, že Pardubice jsou silný soupeř a velký favorit série. My si ale na nejvyšší místo budeme chtít sáhnout stejně jako oni. Uvidíme, co nám soupeř dovolí," prohlásil již před utkáním Hadamczik, který pasoval Východočechy do role favorita na základě vzájemných zápasů v základní části. Jediný ze čtyř vyhrály Vítkovice, jednou navíc utrpěly potupný debakl 3:10. "Dvakrát to ale bylo těsně o gól," upozornil Hadamczik. "Ale není to jen proto. Pardubice hrají dlouhodobě výborný hokej. Mají výborný pohyb a vynikajícího brankáře, od kterého se to odvíjí," dodal Hadamczik.

Minuta ticha
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Hlavní zprávy

Nejčtenější články