Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Colorado zdolalo Vancouver a postoupilo do play-off NHL

Vancouver - Hokejisté Colorada zvítězili v úterním utkání NHL na ledě Vancouveru 4:3 po samostatných nájezdech a jako poslední tým v tabulce Západní konference si zajistili postup do play-off. Důležitý bod navíc, díky němuž už se před Avalanche nemůže dostat deváté Calgary, které podlehlo 1:2 San Jose, zařídil v penaltovém rozstřelu Matt Duchene. Naopak příležitost zajistit si definitivně účast ve vyřazovacích bojích promarnili hokejisté Montrealu, kteří prohráli 3:4 po samostatných nájezdech s New Yorkem Islanders.

"Dělal jsem tuhle kličku mnohokrát. Povedla se mi už v juniorech," prohlásil Duchene, jenž si položil brankáře Roberta Luonga na led a pak poslal puk pod horní tyčku. Je ironií osudu, že o postupu Colorada do play-off rozhodl právě Duchene. Avalanche si jej loni v létě vybrali jako třetího hráče draftu, v němž získali právo brzké volby díky tomu, že v sezoně skončili až na 28. místě z třiceti, což byl nejhorší výsledek od přestěhování klubu v roce 1995 z Québeku.

Canadiens, v jejichž dresu se jednou trefil Tomáš Plekanec, navzdory prohře na ledě týmu New Yorku Islanders zvýšili svůj náskok v tabulce Východní konference před devátými New York Rangers, kteří podlehli 2:5 Buffalu. Montreal má na šestém místě o pět bodů víc, přičemž Rangers mohou v posledních třech zápasech základní části získat maximálně šest bodů.

Canadiens dělily od jistoty postupu do play-off dvě minuty a jedna sekunda. V čase 57:59 totiž přišli o vedení 3:2, které hájili téměř celou třetí třetinu. V penaltovém rozstřelu pak prohráli 0:2, když na Jaroslava Haláka v brance Montrealu vyzráli Matt Moulson i střelec vyrovnávací branky na 3:3 Fredrik Nielsen. "Jsem zklamaný. Scházely nám pouhé dvě minuty," litoval trenér Canadiens Jacques Martin.

Daleko větší zklamání zavládlo v kabině Rangers, kteří po prohře s Buffalem ztrácejí tři body na osmý Boston a čtyři body na sedmou Philadelphii, která porazila 2:0 Toronto. Rangers přesto mají účast v play-off ve svých rukou. Když ve středu zdolají Toronto, přiblíží se Philadelphii na dva body a s Flyers je pak čekají dva vzájemné duely, v nichž by si to oba celky přímo rozdaly o postup.

Dramatický bude v závěru základní části nejen boj o postup do play-off ve Východní konferenci, ale také bitva o vítězství v kanadském bodování a v tabulce střelců. O prvenství v obou kategoriích se v úterý výrazně přihlásil Alexandr Ovečkin, jenž pomohl dvěma góly k výhře Washingtonu nad Pittsburghem 6:3. Ovečkin se nyní dělí o první příčku v pořadí střelců se Sidneym Crosbym, který ve vzájemném duelu skóroval jen jednou. V produktivitě už ruský útočník ztrácí jediný bod na vedoucího Henrika Sedina, jenž si při prohře Vancouveru s Coloradem připsal jednu asistenci.

Jubilejní šestistou výhru v NHL vychytal brankář Martin Brodeur z New Jersey. Povedlo se mu to stylově - v duelu s Atlantou, v němž se na led Thrashers poprvé od únorové výměny vrátil kanonýr Ilja Kovalčuk, zneškodnil všech devatenáct střel, připsal si rekordní 110. čisté konto v kariéře a dovedl Devils k vítězství 3:0. "Tohle vítězství je stejné, jako bylo to s pořadovým číslem 599. Výhra jako výhra," uvedl po utkání nevzrušeně Brodeur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články