Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia porazila Vítkovice 5:3 a snížila v semifinále na 1:2

Praha - Hokejisté pražské Slavie zvítězili v třetím semifinálovém utkání play off extraligy nad Vítkovicemi 5:3 a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Dnešní duel měl dramatický průběh, vítěznou čtvrtou branku vstřelil útočník Lukáš Havel. Úvodní třetina byla co do vývoje skóre hodně divoká. Za prvních 15 minut padlo pět branek, navíc ve stylu "každý chvilku tahá pilku". Slavia šla již v polovině třetí minuty do velmi šťastného vedení zásluhou Červenky. Jeho ránu vyrazil gólman Štěpánek pouze nad sebe a kotouč se vzápětí od jeho výstroje odrazil do branky. Už za 23 vteřin bylo ale vyrovnáno, když se trefil Burger. Další informace přináší server hokejživě.cz.

V začínající páté minutě nahodil puk od modré čáry Barinka, domácí brankář Furch sice jeho pokus zastavil, ale puk vzápětí vydoloval Štefanka a snadno poslal Vítkovice do vedení. Krátce nato mohl zvýšit Vrána, jeho nebezpečnému bekhendovému pokusu stál ovšem v cestě Furch. V polovině 14. minuty už bylo opět vyrovnáno; Sklenář chytře přenechal puk do jízdy Endálovi a jeho rána zápěstím skončila v síti.

Reportáž z utkání Slavia - Vítkovice

Za 63 sekund bylo vedení opět na straně slávistů. Campbellovu střelu vyrazil Štěpánek přímo před osamoceného Růžičku, kterému stačilo už pouze trefit odkrytou branku. Vítkovičtí se snažili o opětovné vyrovnání, ale místo toho málem inkasovali počtvrté - Vondrka však v 18. minutě pálil v dobré pozici pouze nad. 

První pětiminutovka druhé části patřila hostům, ale pak si pomohl faulem Barinka a slávisté hráli svou první početní výhodu v utkání. Červenka při ní dlouho držel puk za Štěpánkovou brankou, před kterou si najel Havel a po 32 vteřinách poslal Barinku zpět do hry. Jenže Pražané o svůj slibný dvoubrankový náskok rychle přišli. Pouhých devět sekund nato prostřelil Ujčík ze strany Furcha a snížil.

V 31. minutě po zbytečném Svačinově faulu a následném Krenželokově zdržování hry hrála Slavia 63 vteřin v pěti proti třem. Ve velké šanci nedokázal dopravit puk do branky Havel, poté několikrát tvrdě pálil Roth, ale největší šanci měl v brejku po naskočení z trestné lavice Svačina, Furcha ovšem překonat nedokázal. Následně si trochu překvapivě vyžádala domácí lavička oddechový čas.


Nabrání sil elitní formaci domácích ale v pokračující přesilovce nepomohlo, přestože ji ještě dalším vyhozením puku do hlediště prodloužil Barinka. V 36. minutě jeli Hruška s Ujčíkem dva na jednoho, jenže Hruška pálil vysoko nad. Krátce před přestávkou vystihl rozehrávku hostů Havel, ocitl se sám před brankou, ale Štěpánek jeho úmysl o bekhendovém blafáku skvěle přečetl a zachránil situaci zákrokem lapačkou.



Na začátku třetího dějství mohl srovnat Kvapil, puk mu ale sjel z hole. Slavia poté pozorně hlídala těsné vedení, které mohla navýšit v půlminutové přesilovce pět na tři, ale nevyužila ji. V polovině 52. minuty ale udělal obrovskou chybu Jurečka a Holec pálil přesně pod horní tyčku - 5:3. Pojistku mohl přidat Havel, jenže Štěpánek byl proti. V čase 57:17 dostali hosté možnost početní výhody, sáhli k oddechovému času a následně i k power play, ale vše bylo marné.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články