Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Sýkora má trénovat hokejisty Dinama Minsk

Minsk - Hokejový trenér Marek Sýkora povede podle běloruských médií v příští sezoně Dinamo Minsk. Jednašedesátiletý kouč v uplynulém ročníku překvapivě postoupil s Jekatěrinburgem do play off Kontinentální ligy, ale nabídku na prodloužení smlouvy odmítl. Tvrdil, že se chce vrátit domů, nakonec se však zřejmě nechal zlákat k dalšímu angažmá v KHL.

O Sýkoru usilovali také Nižnyj Novgorod a nový klub Lev Hradec Králové, který se snaží o vstup do Kontinentální ligy. Bývalý kouč Plzně, pražské Slavie, Pardubic a Karlových Varů si v Rusku vybudoval dobré jméno hlavně působením v Magnitogorsku.

Dinamo Minsk sice v prosinci poprvé v historii vyhrálo tradiční Spenglerův pohár v Davosu, v KHL se mu však nedařilo. Tým, za který nastupoval i český hokejista Michal Ševc, skončil v Západní konferenci na předposledním jedenácté místě a do play off nepostoupil.

Dinamo vstoupilo do letošní sezony pod vedením nynějšího kouče slovenské reprezentace Kanaďana Glena Hanlona, ten však na podzim rezignoval. Mužstvo pak koučoval Alexandr Andrijevskij, který teď dostal podle serveru Pressbol nabídku, aby se stal Sýkorovým asistentem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články