Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Prospal se v NHL podílel na obratu Rangers

New York - Útočník Václav Prospal se v úterním utkání NHL podílel gólem a asistencí na úspěšném obratu newyorských Rangers, kteří v městském derby zdolali domácí Islanders 4:3. Hosté po první třetině prohrávali už 0:2, ale Prospal v úvodu druhé části snížil a ideální přihrávkou na čtvrtou branku pomohl týmu dokonale otočit vývoj střetnutí. Rangers si výhrou stále udržují naději na postup do play-off, když ve Východní konferenci ztrácejí na osmý Boston čtyři body.

Zálusk si na poslední postupové místo ve Východní konferenci ale dělají i hokejisté Atlanty, kteří uspěli v Torontu 3:2 a za elitní osmičkou zaostávají o dva body. Jedním ze strůjců výhry Thrashers byl český brankář Ondřej Pavelec, který v zápase kryl 27 střel. Perspektivní gólman si připsal druhé vítězství v posledních třech startech.

Atlanta i Rangers napjatě vzhlížely k výsledku Bostonu, který díky bezchybnému výkonu brankáře Tuukky Raska zvítězil na ledě New Jersey 1:0 v prodloužení. Jedinou branku zápasu vsítil Patrice Bergeron, který doklepl za záda Martina Brodeura odražený kotouč. Zabránit mu v tom nemohl obránce Paul Martin, který v předchozím souboji přišel o hůl.

Premiérový start v NHL má za sebou český hokejista Tomáš Káňa. Dvaadvacetiletý útočník, jenž byl v průběhu sezony vyměněn ze St. Louis do Columbusu strávil na ledě ve čtvrtém útoku pět minut a se spoluhráči se po zápase radoval z výhry 3:2 nad Tampou Bay. Vítězství zajistil předposlednímu týmu Západní konference Rick Nash, jenž v zápase skóroval dvakrát. V dresu Columbusu se naopak v sestavě neobjevili Jan Hejda a dlouhodobě zraněný Rostislav Klesla.

Radim Vrbata je opět nejlepším českým střelcem ročníku. Útočník Phoenixu zaznamenal na ledě Vancouveru čtyřiadvacátý gól, ale spoluhráči se k němu nepřidali a Coyotes prohráli 1:4. Ústřední postavou domácích byl opět Henrik Sedin, který jeden gól vstřelil, další dva připravil a v čele produktivity soutěže vede už o tři body před Alexandrem Ovečkinem.


Hokejisté Detroitu připravili svým fanouškům v zápase proti nejslabšímu týmu soutěže Edmontonu pořádný thriller. Přitom dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo dojít k dramatickému vyvrcholení. Red Wings vedli po první třetině 3:0 a ve 37. minutě ještě zvýšil Johan Franzén. Pak ale přišly světlé momenty soupeře, který stihl do poloviny závěrečné části vyrovnat.

O výhře Detroitu 5:4 nakonec rozhodl až 67 sekund před koncem obránce Brad Stuart. Oilers dohrávali bez elitního útočníka Dustina Pennera, jehož po střele Nicklase Lidströma v první třetině zasáhl puk do obličeje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články