Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hokejisté Detroitu jsou blízko postupu do play-off

New York - Hokejisté Detroitu porazili v pátečním utkání NHL na svém ledě Minnesotu jednoznačně 6:2 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Rozhodující náskok získali Red Wings v prostřední třetině, kdy čtyřmi góly zlomili bezbrankový stav. Vítězstvím si Detroit upevnil pozici v elitní osmičce Západní konference, kde zaujímá poslední postupové místo s šestibodovým náskokem na deváté Calgary.

Nejdříve v úvodu druhé třetiny otevřel skóre utkání a do deseti minut si připsal dvě asistence u dalších tří branek týmu. "Úplně jsme se v této fázi hry rozpadli," poznamenal trenér Minnesoty Todd Richards. Jeho svěřenci i s přispěním přihrávky Marka Židlického na přelomu druhé a třetí části dvěma zásahy snížili, ale další drama nepřipustil svým druhým gólem v utkání Franzén a výhru zpečetil Drew Miller.

Podeváté za sebou zdolali hokejisté Ottawy ve vzájemných soubojích Buffalo. I bez několika zraněných klíčových hráčů, mezi nimiž jsou i Milan Michálek a Filip Kuba, zvítězili Senators na soupeřově ledě 4:2. K výhře je dovedl 41 zákroky brankář Brian Elliot, gólem a přihrávkou přispěli k úspěchu Daniel Alfredsson, Chris Kelly a Jason Spezza.

Hokejisté Anaheimu si výhrou 3:2 v Edmontonu udrželi naději na postup do play-off. Ta se ale nachází spíše v teoretické rovině, neboť na osmý Detroit jim osm utkání před koncem základní části schází 11 bodů. "Naše šance jsou velmi nízké a víme to. Spousta hráčů ale bojuje o svou další budoucnost a chceme sbírat body, chceme vyhrávat. Musí to být ale taky zábava. Pokud tomu tak je, jsme velmi těžko k poražení. A přesně tak teď hrajeme," prohlásil Corey Perry, který dvěma góly v přesilovce zlomil mezi 53. a 55. minutou nerozhodný stav 1:1. Domácí Oilers, kteří předchozí tři utkání vyhráli, stačili už jen v poslední minutě snížit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články