Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

U litvínovských hokejistů zůstává kouč Kučera, Spartu dál povedou Volek s Holaněm

Litvínov (Mostecko) - Hokejisty Litvínova bude i v příští sezoně trénovat v extralize Jiří Kučera. Zanedlouho čtyřiačtyřicetiletý kouč se dohodl se Severočechy na nové roční smlouvě. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách. Světový šampion z roku 1986 přišel do Litvínova před začátkem sezony jako asistent Jaroslava Hübla staršího. Ten však po osmém kole odstoupil z funkce a tým převzal jako hlavní trenér Kučera, který spolupracoval s hrajícím asistentem Jiřím Šlégrem. Na lavičce hokejové Sparty zůstane v příští sezoně trenérská dvojice David Volek a Miloš Holaň. Vedení klubu s nimi prodloužilo kontrakty. Uvedly to oficiální internetové stránky Sparty.

Pod jejich vedením mužstvo postoupilo do předkola play-off, kde nestačilo po výsledku 2:3 na zápasy na pražskou Slavii. Jméno nového Kučerova asistenta HC Benzina oznámí později, je zatím v jednání. Šlégr to však jistě nebude. Úspěšný obránce po sezoně ukončil hráčskou kariéru a bude se věnovat politice; kandiduje do Poslanecké sněmovny a díky svému postavení na kandidátce ČSSD má prakticky jisté zvolení.

Severočeši dnes zároveň zveřejnili informaci, že v týmu bude pokračovat útočník Michal Trávníček, jenž podepsal novou tříletou smlouvu.

Sparta je s trenéry spokojena

Volek s Holaňem k pražské Spartě nastoupili na konci října po odvolání hlavního kouče Pavla Hynka a jeho asistenta Františka Výborného. "S prací této trenérské dvojice jsme spokojení, od jejich nástupu s týmem odvedli velký kus práce. Věříme, že naše mužstvo dovedou co nejdále v letošním play-off a na svou práci navážou i v příští sezoně. Chceme, aby s mužstvem pracovali nadále," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza na klubovém serveru.

Spartu přebírali Volek s Holaněm po 20 odehraných zápasech s 26 body na kontě. Předsezonní favorit do té doby uhrál jen čtyři výhry v základní době a měl jen dvoubodový náskok na tehdy předposlední Kladno. Sparta se pak vyšplhala na pátou pozici s celkovými 87 body. Ve čtvrtfinálové sérii hraje po dvou zápasech s Vítkovicemi 1:1 na zápasy a v sobotu a v neděli ji čekají domácí duely.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články