Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Erat pomohl k výhře Nashvillu nad Los Angeles

New York - Útočník Martin Erat pomohl ve čtvrtečním utkání NHL dvěma asistencemi k vítězství Nashvillu 4:2 nad Los Angeles a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Český hokejista v obou případech našel před brankou osamocené spoluhráče Jasona Arnotta a Marcela Goce, kteří na přelomu druhé a třetí třetiny zvýšili z 1:1 na 3:1. Dva kanadské body zaznamenal i Michal Rozsíval, který gólem a asistencí pomohl New Yorku Rangers k bodu za prohru s Pittsburghem 4:5 v prodloužení. Po akcích českého obránce se dostali Rangers v prostřední části do vedení 4:2, ale v dalším průběhu hosté zúročili svou aktivitu, kdy vyslali na brankáře Henrika Lundqvista celkem 55 střel. Vítězný gól dal Jordan Staal.

Skvěle se uvedly nové posily Phoenixu v prvním utkání proti Coloradu. Útočník Lee Stempniak vstřelil úvodní gól zápasu a Wojtek Wolski si připsal vítěznou trefu. Hokejista s polskými kořeny se v zápase proti svému bývalému týmu, odkud přišel pár hodin před uzávěrkou přestupů, prosadil v čase 59:37. Výhru Phoenixu 3:1 pečetil za asistence Zbyňka Michálka střelou do prázdné branky Radim Vrbata. Mladoboleslavský rodák se 21. trefou sezony vyrovnal v čele českých kanonýrů NHL Milanu Michálkovi.

Výborně vyšla premiéra v novém působišti i Scottu Walkerovi. Den po přestupu z Caroliny rozhodl dvěma góly o výhře Washingtonu 5:4 nad Tampou Bay. Rozdílovou branku dal necelých sedm minut před koncem. Washington si nadále udržuje vedení v soutěži s tříbodovým náskokem před San Jose, které udolalo Montreal těsně 3:2. O své výhře rozhodli Sharks v závěru utkání, kdy v rozmezí 53. až 56. minuty otočili stav zápasu dvěma góly.


Naopak Atlanta, v jejíž brance dostal před Ondřejem Pavelcem opět přednost Johan Hedberg, kráčela k vítězství od začátku a už v 15. minutě vedla nad New Yorkem Islanders 4:0. Slibně rozehraný zápas si už nenechala vzít a vyhrála 6:3. I Thrashers si mohli mnout ruce, neboť se prosadili debutanti v týmu Clarke MacArthur a Jevgenij Arťuchin. Vítězstvím se Atlanta dostala na osmou příčku ve Východní konferenci, má ovšem stejně bodů jako devátí New York Rangers a desátý Montreal. 

Nečekaně hladce si hokejisté St. Louis poradili v Dallasu s odporem domácích a zvítězili jasně 6:1. U tří branek figuroval Paul Kariya, jednu asistenci si připsal i český obránce Roman Polák. Úspěch vynesl tým Blues na desáté místo Západní konference, přičemž na poslední postupové místo do play off ve vyrovnané tabulce ztrácí jenom bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články