Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští hokejisté věří v úspěch nejen v úvodním olympijském utkání

Vancouver/Praha - Čeští hokejisté vstoupí do olympijského turnaje 17. února. Před jeho začátkem si čeští hráči věří. Své první soupeře ze Slovenska důvěrně znají z bitev v zámořské lize. V úspěch hokejového mužstva doufá i brankář zlatého týmu z Nagana Dominik Hašek. Velkolepý turnaj očekává reprezentační kapitán Patrik Eliáš, který se těší nejen na fantastickou atmosféru v kolébce hokeje.

Pro kapitána týmu Patrika Eliáše to bude podle vlastních slov vrchol kariéry a neskrývá, že se na turnaj těší. "Tím, že to je v kolébce hokeje, atmosféra bude fantastická. Týmy tam mají nejlepší hráče a ještě tu roli, jakou mám – jsem na to natěšenej a doufám, že nezklameme naše fanoušky, diváky doma, rodiny a přivezeme aspoň medaili," řekl Eliáš.

Čeští hokejisté zahájí turnaj prestižním zápasem se Slovenskem. Obránce St. Louis Roman Polák vyzdvihl především výkony slovenského obra Zdena Cháry. "Je to silný manšaft, jsou tam kluci, co hrají všichni v NHL. A je tam taky Zdeno Chára, který má nejtvrdší střelu v NHL, takže si myslím, že to bude jejich velká síla hlavně v přesilovkách, když všechno budou dávat na něho a on to bude střílet od modrý," míní Polák.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce českých hokejistů

Podle beka Jana Hejdy bude hrát důležitou roli znalost soupeře. "Určitě bude velká výhoda, že je tady známe z ligy a víme, jak proti nim hrát, víme, v čem jsou dobrý a na co si musíme dávat pozor," uvedl sebevědomě Hejda.

Čeští hokejisté se budou chtít odreagovat i na jiných sportovištích. "Určitě na nějaké lyžování bych se podíval, ale vím, že to je dvě hodiny od Vancouveru, takže na to asi nebude čas. Turnaj je hodně krátký, hraje se každý druhý den, takže nevím, na co bude čas. Možná na rychlobruslení - to bude přímo ve Vancouveru - bych se rád podíval," prozradil hráč Phoenixu Zbyněk Michálek.

Hašek: Jágr pořád patří mezi nejlepší útočníky světa

Zopakovat úspěch v Naganu může jediný hráč – Jaromír Jágr. Na olympijské hry se už jen jako divák těší brankář Dominik Hašek. Českému výběru věří a doufá, že bude bojovat o jednu z medailí. "Já si myslím, že Jarda pořád patří k těm nejlepším útočníkům na světě, to je bez debat. Bude důležitý, aby byl v té nejlepší formě. Vypadá to, že ji má, takže když máte nejlepšího brankáře, útočníka ve výborný formě, je to předpoklad. Je naprosto reálná šance, aby české mužstvo přivezlo medaili," prohlásil Hašek.

Roman Polák
zdroj: nhlnews.com autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články