Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Havlát přispěl v NHL dvěma góly k výhře Minnesoty

St. Paul (USA) - Český hokejový útočník Martin Havlát pomohl v NHL dvěma góly k výhře Minnesoty nad Edmontonem 4:2 a byl vyhlášen nejlepším hráčem čtvrtečního utkání. Reprezentační kanonýr se trefil dvakrát v jednom duelu poprvé v sezoně. V 22. minutě nejprve otevřel skóre, v 58. minutě jej uzavřel. Zápas se lámal až v posledních deseti minutách třetí třetiny, během nichž vstřelili domácí rozhodující dva góly. Museli se přitom vypořádat s nepříjemnou situací - v 51. minutě, stále za stavu 2:2, se při jednom ze zákroků zranil brankář Josh Harding a do branky musel nováček Anton Chudobin, který dosud v NHL neodchytal ani minutu.

Čtyři body zaznamenal český útočník Václav Prospal z New Yorku Rangers. V utkání s Washingtonem vstřelil dva góly a na další dva přihrál, jeho tým však nakonec prohrál 5:6. Dvě asistence si v dresu Capitals připsal Tomáš Fleischmann a Washington prodloužil vítěznou sérii na dvanáct zápasů. 

S hosty to přitom vypadalo už bledě, když v 39. minutě prohrávali 3:5. Devět sekund před koncem druhé třetiny však Alexandr Ovečkin svým druhým gólem v zápase zaznamenal jubilejní 500. bod v NHL a zavelel k obratu. Hned po 59 sekundách třetí třetiny vyrovnal Tom Poti a za dalších pět minut vstřelil rozhodující gól Nicklas Backström.

O jedno vítězství méně než Washington posbírali v řadě hokejisté Ottawy, kteří porazili 3:1 Vancouver. Výrazně se o to zasloužil i Milan Michálek, jenž vstřelil první gól a na druhý přihrál. U všech tří branek Senators asistoval Daniel Alfredsson.

Montreal podržel gólman Halák

Skvělý výkon podal ve čtvrtek také slovenský gólman Jaroslav Halák, který dovedl Montreal k výhře 3:2 po samostatných nájezdech na ledě Bostonu. Halák zneškodnil 45 střel a k tomu všechny tři penalty, v nichž byl jediným úspěšným střelcem Brian Gionta. 

Jedním gólem se na úspěchu Canadiens podílel Roman Hamrlík, jenž v 38. minutě vyrovnal na 2:2. Stalo se tak pouhých 39 sekund poté, co jeho spoluhráč Glen Metropolit vstřelil první gól Montrealu. Bruins, na jejichž druhý gól přihrál David Krejčí, si tak připsali již devátou prohru v řadě, což je druhá nejdelší série porážek v historii klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články