Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Češi porazili na MS dvacítek Slováky 5:2 a jsou sedmí

Saskatoon (Kanada) - Čeští hokejisté do 20 let zdolali ve svém závěrečném vystoupení na mistrovství světa ve skupině o udržení Slovensko 5:2 a obsadili konečné sedmé místo. Svěřenci Jaromíra Šindelova tím vyrovnali nejhorší výsledek ze šampionátů v letech 1999 a 2002. Útočník Jan Kovář se rozloučil s turnajem hattrickem a jednou asistencí. Hned v úvodu měl šanci Slovák Tatar, ale obránce Gudas jeho pokus včas zblokoval. V osmé minutě už se tým kouče Mikeše radoval z vedení, když dvě vteřiny po skončení Gudasova trestu skóroval Illo, který překonal Francouze zpoza branky. Češi ale rychle vyrovnali, když v polovině úvodní části skóroval při Tatarově vyloučení střelou od modré čáry bek Roth.

Češi rozhodli už ve druhé třetině

Na začátku druhého dějství nevyužili možnost Tatar a Viedenský a stav se měnil až ve 31. minutě ve prospěch českého týmu. Kousal sebral puk ve středním pásmu Raisovi, přihrál Kovářovi, který si vychutnal brankáře Halásze. V 36. minutě mohl český tým zvýšit po Horákově akci, ale nepovedlo se mu to a při protiútoku Šťastný našel Mlynaroviče, který vyrovnal.

Češi ještě ve druhé části rozhodli. Hned po 39 vteřinách odpověděl na vyrovnávací trefu znovu Kovář a v 39. minutě ještě plzeňský útočník připravil gól pro Kubalíka. Gólmana Halásze pak nahradil Čiliak. Snaha Slovenska o odpověď v závěrečné části byla marná. Na Francouze nevyzráli Jankovič, Pánik ani Viedenský. Na druhé straně měl dvě možnosti Kubalík. V 56. minutě měl poslední slovo Kovář a po souhře s Kubalíkem a Kousalem dovršil hattrick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články