Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvořák hattrickem zařídil výhru Floridy

Sunrise (USA) - Český hokejový útočník Radek Dvořák se blýskl v nedělním utkání NHL hattrickem a měl hlavní podíl na vítězství Floridy nad Pittsburghem 6:2. Další gól Panterů vstřelil Rostislav Olesz, brankář Tomáš Vokoun přispěl k triumfu 46 zákroky. Ještě povedenější zápas než Dvořák sehrál v neděli ruský útočník Alexej Kovaljov. Kanonýr Ottawy nastřílel v duelu s Philadelphií čtyři góly, přidal jednu asistenci a výrazně se tak zasloužil o vítězství Senators 7:4.

Obhájci Stanleyova poháru z Pittsburghu utrpěli pátou prohru v řadě. Na jejich debakl to přitom dlouho nevypadalo. V první třetině měli Penguins nad Floridou jasnou převahu, na střely vyhráli 17:8 a už po necelých jedenácti minutách hry vedli 2:0. Minutu před přestávkou však snížil Jordan Leopold a zavelel k obratu. Rozhodujícím pro celý zápas se pak stal závěr druhé třetiny, kdy Dvořák s Oleszem otočili skóre dvěma góly v rozmezí 62 sekund. V závěrečné třetině už domácí jasně dominovali a přidali další tři góly.

Dvořák se podruhé trefil v 54. minutě, třetí hattrick v NHL završil tři sekundy před koncem trefou do prázdné branky při power play Penguins. "Po první třetině jsme si v kabině říkali, že se musíme hodně zlepšit. Nehráli jsme podle svých představ," řekl po utkání Dvořák.

Fanoušci v Ottawě viděli divoký zápas. Jako první se trefili hosté, nakonec ale domácí vyhráli úvodní třetinu 4:1. Jenže Letci se nevzdali a v prostředním dějství třígólovou ztrátu smazali. Třetí třetina však patřila opět Senátorům, kteří třemi góly, včetně dvou tref Kovaljova, zvrátili vítězství na svou stranu.

Do čela ligy se vrátili hokejisté Chicaga, kteří porazili Anaheim 5:2 a na prvním místě mají stejně bodů jako San Jose. Blackhawks vyhráli potřetí v řadě navzdory tomu, že všechny tři zápasy sehráli ve čtyřech dnech. Dvěma góly se o jejich vítězství zasloužil slovenský útočník Marián Hossa.

Čtvrtou výhru za sebou vybojovalo Buffalo, které zvítězilo nejtěsnějším rozdílem 1:0 na ledě Montrealu. Brankář Ryan Miller, jenž by měl být jedničkou výběru USA na olympiádě ve Vancouveru, zneškodnil všech 29 střel a připsal si už páté čisté konto v sezoně. Rozhodující gól vstřelil v 27. minutě Tim Connolly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články