Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Karlovy Vary prohrály na Spengler Cupu i s Mannheimem

Davos (Švýcarsko) - Hokejisté Karlových Varů prohráli i svůj třetí zápas na Spenglerově poháru v Davosu, Mannheimu podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Energie sice vedla od 13. minuty po trefě slovenského útočníka Žigmunda Pálffyho v přesilové hře, ale 28 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal Mario Scalzo a v šesté sérii rozstřelu rozhodl Justin Papineau. Úřadující český mistr se tak rozloučí s turnajem v úterý od 20:15 duelem s Dinamem Minsk, protože na páteční finále nedosáhne.

Vedení slavil ve 13. minutě český tým. Při pobytu syna české legendy Vladimíra Martince Tomáše na trestné lavici dorazil puk do prázdné branky po Kristkově asistenci Pálffy a posila Energie ze Skalice pro tento turnaj si v Davosu připsala první bod. Za pět minut měl Mannheim štěstí, když Kumstátovu dorážku gólman Lukáš Lang srazil na tyč a pak ještě potomek bývalého československého reprezentanta Karla Langa stihl poskakující kotouč zachytit na brankové čáře lapačkou, což si sudí potvrdili u videa.

K vítězství chybělo karlovarským hokejistům 28 sekund

Ve 24. minutě pomohla tyč i Mensatorovi, když za pravým kruhem vystřelil překvapivě Spylo. Na druhé straně měli další šanci Skuhravý s Košťálem a ve 39. minutě po faulu na unikajícího Deje nařídili sudí trestné střílení, ale Pálffy svůj nájezd zakončil jen do Langových betonů. Ve 46. minutě byl blízko trefy opět Pálffy, z následného zmatku v brankovišti ale gól nepadl, což si opět sudí prověřili u videa. Za další tři minuty trefil Pech tyč. Těsný náskok tým kouče Pavla Hynka neudržel a 28 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal při power-play Scalzo.

Pětiminutové prodloužení rozuzlení nepřineslo a rozhodly až nájezdy. Za český tým se trefil pouze Němec, který proměnil jen první ze svých celkem tří pokusů. Za Mannheim se trefili v první sérii King a v poslední Papineau.

Výsledky Spenglerova poháru

Energie Karlovy Vary - Adler Mannheim 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Pálffy (Kristek, Melenovský) - 60. Scalzo (King), rozhodující samostatný nájezd Papineau. Rozhodčí: Kurmann, Stalder - Fluri, Kohler (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 6 570.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články