Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hnilička v pátek nastoupí za Slavii

Praha - Hokejový brankář Milan Hnilička dokončí extraligovou sezonu ve Slavii. Trojnásobný světový šampion trénuje s pražským týmem od 9. prosince, dnes byla uzavřena dohoda s Libercem, který doposud vlastnil Hniličkova hráčská práva. Zkušený gólman bude oficiálně ve Slavii hostovat. Premiéra v novém dresu jej čeká v pátek, kdy se Pražané představí v Brně. Hnilička naposledy nastoupil k soutěžnímu utkání v prosinci loňského roku, poté přerušil ze zdravotních důvodů kariéru. Druhou polovinu minulé sezony vynechal s odůvodněním, že trpí únavovým syndromem, a v létě se dohodl s Libercem na předčasném ukončení smlouvy.

Šestatřicetiletý gólman se postupně začal připravovat na návrat do vrcholového sportu a od 22. listopadu trénoval na Spartě. Ta mu však žádnou smlouvu nenabídla, a tak se Hnilička přesunul na Slavii, kde by měl plnit roli brankářské jedničky. 

"Hrozně se na to těším. Kondici mám dobrou, teď už jen naskočit na led a potvrdit to v zápasech," uvedl Hnilička. Zároveň přiznal, že bude nervózní. "Můžu se připravit sebelíp, ale nervózní budu stejně," dodal zkušený brankář. 

V Brně jej v pátek čeká bouřlivá atmosféra, což je ale Hniličkovi vcelku jedno. "Trému bych měl kdekoliv. Dlouho jsem nechytal, musím si tím projít. Na druhou stranu si však věřím natolik, že mi stačí deset minut a budu úplně v pohodě," dodal Hnilička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články