Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejisté Chicaga nedali Detroitu šanci

New York - Hokejisté Chicaga porazili v nedělním utkání NHL na svém ledě Detroit 3:0 a posunuli se do čela Centrální divize. Na čtvrté výhře Blackhawks v řadě měl vydatný podíl brankář Cristobal Huet, jenž zneškodnil všech dvacet střel soupeře a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. První dva góly vstřelili obránci Duncan Keith a Brian Campbell, třetí přidal Dustin Byfuglien.

Detroit, vítěz Centrální divize v posledních osmi letech, se neustále potýká se zraněními a aktuálně postrádá osm hráčů základní sestavy včetně nejproduktivnějšího hokejisty týmu Henrika Zetterberga. Navíc Red Wings hráli druhé utkání ve druhém dnu. V tabulce Západní konference jsou zatím mimo příčky zajišťující účast v play-off.

Chicago povolilo soupeři v zápase odehrát pouze jednu úplnou dvouminutovou přesilovou hru, sami se z této herní situace dostali v osmé minutě do vedení. Odpor Detroitu pak definitivně zlomili v závěrečných čtyřech minutách druhého dějství, kdy dvakrát skórovali. "Chicago mělo většinu času puk pod kontrolou. Hráli jsme druhý den za sebou a věděli, že abychom uspěli, musíme být velmi pozorní v obraně a k tomu musí výborně zachytat i brankář. Utkání jsme pak ztratili na konci druhé třetiny. Ty dva góly nás totálně položily a ve třetí části jsme už hráli bez šťávy," hodnotil utkání trenér Red Wings Mike Babcock.

Jeho svěřenci vyšli gólově naprázdno ve čtvrtém z posledních 15 utkání. "I my jsme měli nějaké šance, ale nedokázali jsme vyvinout souvislejší tlak. Oni se ve svém útočném pásmu vyskytovali daleko častěji," dodal kapitán Detroitu Nicklas Lidström.

Hokejisté Vancouveru nestačili na St. Louis

Ve druhém utkání nedělního programu zvítězili hokejisté St. Louis ve Vancouveru 3:1. Klíčový náskok získali hráči Blues v prostřední části, kdy v rozmezí 32. až 34. minuty dvěma góly zlomili nerozhodný stav 1:1. Dvě branky vítězů zaznamenal útočník David Backes, který zařídil první dvě branky a nasměroval Blues z posledního místa Západní konference na 12. příčku.

Na druhý Backesův zásah navázal za 87 sekund Keith Tkachuk, načež mohl domácí dostat zpět do hry Alex Burrows. Rozhodčí ale po dlouhém rozboru u videa nakonec jeho branku kvůli úmyslnému kopnutí bruslí do puku neuznal. Jediný gól Vancouveru tak obstaral obránce Shane O'Brien, který se trefil po 165 zápasech bez vstřelené branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články