Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hnilička na Spartě chytat nebude, míří do Slavie

Praha - Hokejový brankář Milan Hnilička podle všeho posílí pražskou Slavii. Trojnásobný světový šampion se v předešlých týdnech připravoval s konkurenční Spartou, ale od dnešního dne trénuje v Edenu a se Slavií by měl i podepsat smlouvu. S generálním manažerem a trenérem Slavie Vladimírem Růžičkou se hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo Sports Management na všem dohodl v úterý.

"Jsme předběžně domluveni na podmínkách smlouvy, kterou bychom měli do konce týdne podepsat," řekl Volek. Dohodu potvrdil i Růžička. "Do závěrečných bojů sezony potřebujeme zkušeného brankáře. Milan má něco za sebou, i když rok nechytal. Má chuť a myslím si, že bude chtít všem dokázat, že na to má," řekl Růžička, jenž počítá s tím, že by Hnilička naskočil do extraligy po blížící se reprezentační přestávce. "Chci, aby nejprve absolvoval pár tréninků s týmem," uvedl.

Hnilička naposledy nastoupil k soutěžnímu utkání v prosinci loňského roku, poté přerušil ze zdravotních důvodů kariéru. Druhou polovinu minulé sezony následně vynechal s odůvodněním, že trpí únavovým syndromem, a v létě se dohodl s Libercem na předčasném ukončení smlouvy.

Sparta smlouvu nenabídla

Šestatřicetiletý gólman se však poté připravoval na návrat do vrcholového sportu a od 22. listopadu začal trénovat na Spartě. Ta mu však žádnou smlouvu nenabídla. "Byli jsme domluveni, že tam bude trénovat, ale přiznávám, že jsme si mysleli, že by to mohlo dopadnout," uvedl Volek.

Aktuálně to tak vypadá, že Hnilička se stane novou jedničkou Slavie, která má problémy s nevyrovnanými výkony trojice Stanislav Neruda, Robert Slipčeno, Dominik Furch. V minulých dnech se spekulovalo o tom, že by do pražského klubu mohl z Brna zamířit Jiří Trvaj, ten však i nadále chytá za Kometu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články