Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plekanec přispěl k výhře Montrealu

Montreal - Český útočník Tomáš Plekanec si v úterním utkání NHL připsal dvě gólové přihrávky a přispěl tak k vítězství Montrealu nad Columbusem 5:3. Jednu asistenci zaznamenal jeho krajan Roman Hamrlík. Montreal vybojoval třetí výhru z posledních čtyř zápasů i navzdory tomu, že se musel obejít bez osmi hráčů základní sestavy. Posledním, kdo vypadl ze hry, byl český obránce Jaroslav Špaček, jehož do utkání nepustilo zranění v dolní části těla.

"Myslím, že se v posledních zápasech ukazuje, jak dobře máme propracovaný herní systém. I když nám chybí tolik hráčů, systém se nemění a očividně funguje," prohlásil útočník Maxim Lapierre.

Canadiens v utkání museli dvakrát dotahovat náskok soupeře a ještě po druhé třetině prohrávali 2:3, v třetím dějství však třemi góly skóre obrátili. Dvěma trefami se na výhře podílel Marc Bergeron, brankář Carey Price zlikvidoval 33 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Svým dílem však přispěli k úspěchu Canadiens i mladí hráči, zejména Ryan White s Tomem Pyattem. V prvním utkání sezony si připsal asistenci Sergej Kosticyn. "Někteří mladící vnesli do naší hry spoustu energie," pochválil je trenér Jacques Martin.

Jeho protějšek Ken Hitchcock si po zápase stěžoval na výkon brankářů. "V posledních dvou utkáních nezachytali gólmani dobře. Musí se zlepšit," řekl Hitchcock, jehož tým v pondělí podlehl vysoko 4:7 New Yorku Rangers a v brance se vystřídali Mathieu Garon a Steve Mason.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články