Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jágr si chce za reprezentaci zahrát ještě před olympiádou

Moskva - Hokejový útočník Jaromír Jágr by se před olympijskými hrami ve Vancouveru ještě rád objevil v reprezentačním dresu. Sedmatřicetiletá hvězda, která hraje v KHL za Omsk, by tak teoreticky mohla za národní tým nastoupit v prosincovém přípravném zápase proti Slovensku v Košicích nebo na následném třetím turnaji seriálu Euro Hockey Tour v Rusku. Channel One Cup zahájí český tým utkáním proti Finsku v Praze.

"Nevím, jak to dopadne, ale chtěl bych za národní tým před olympiádou hrát. Musím se ale dostat do formy. Teď na tom moc dobře nejsem. Ztratil jsem hodně času a potřebuju trénovat," řekl Jágr v rozhovoru pro deník Sovětskij Sport.

Slavný kladenský odchovanec si totiž v říjnu natrhl hýžďový sval a ve čtyřech zápasech sibiřskému klubu chyběl. Od 16. listopadu již sice v KHL hraje, ale stále se necítí ideálně. "Posledních dvacet dnů se necítím moc dobře," přiznal Jágr, který podobné zranění v kariéře ještě neměl. "Nemohl jsem bruslit. Ještě bude nějakou dobu trvat, než sval pořádně sroste," podotkl.

Jaromír Jágr:

"Všichni si myslí, že oni budou ve finále, ale já říkám: Ne! Vyhrají Češi."

Nejproduktivnější český hráč v historii NHL, který pětkrát vyhrál kanadské bodování zámořské soutěže, věří, že Češi ve Vancouveru uspějí. Nepředpokládá, že dojde k očekávanému finále Rusko-Kanada. "Můžete mít v týmu největší hvězdy, ale stejně rozhodne jeden zápas. Kdo by si pomyslel, že Slovinsko ve fotbale porazí Rusko. A stejně se to stalo," poukázal Jágr na nedávný neúspěch ruské fotbalové reprezentace v baráži o postup na mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články