Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pavelec v NHL nezabránil třetí prohře Atlanty za sebou

New York - Český brankář Ondřej Pavelec kryl v nedělním utkání NHL 36 střel hokejistů Tampy Bay, přesto Atlantu od třetí porážky za sebou nezachránil. Thrashers na domácím ledě podlehli 3:4 v prodloužení. Atlanta byla blízko prohře už v základní hrací době, ale v závěrečné pětiminutovce třetí třetiny stáhla dvoubrankové manko a vynutila si prodloužení. V něm rozhodl o výhře Lightning útočník Steven Stamkos.

Všechny tři poslední neúspěchy Atlanty měly společného jmenovatele: pomalý rozjezd a následné dohánění gólové ztráty. "Je to stále stejný příběh. Opět jsme se probrali až v třetí třetině. A v NHL nestačí, když hrajete jen deset nebo dvacet minut," řekl Pavelec. "Zbytečně jsme ztratili bod se soupeřem z naší divize, která je velmi vyrovnaná a bude to v ní ještě pořádný boj. Oni si ale vítězství zasloužili víc," dodal brankář, který čelil 40 střelám podruhé za sebou. "Bez něho jsme mohli snadno dostat pět šest gólů. Můžeme být za zisk bodu rádi," dodal jeho spoluhráč Ron Hainsey.

V dalším duelu nedělního programu, v němž do utkání nezasáhl žádný český hokejista, prohrál Vancouver s Chicagem 0:1. Hlavním strůjcem úspěchu Blackhawks byl gólman Antti Niemi, jenž zlikvidoval všech 30 střel domácích hokejistů a zaznamenal druhé čisté konto v sezoně. Jedinou branku zápasu vstřelil v úvodu třetí části Bryan Bickell. Přitom nebylo jisté, zda vůbec nastoupí, protože v předchozím utkání upadl po kolizi s protihráčem hlavou na led a zápas tím pro něho skončil. Ve Vancouveru ale v sestavě Blackhawks nechyběl a dočkal se prvního gólu sezony, když se nejlépe zorientoval před brankou a rozsoudil souboj gólmanů mezi Robertem Luongem a Niemim.

Chicago tak potvrdilo aktuálně nejlepší formu v soutěži, zvítězilo posedmé za sebou a v tabulce NHL se posunulo na druhé místo. Na vedoucí San Jose ztrácí čtyři body, ale má k dobru tři utkání. Do sestavy Vancouveru se po 18 vynechaných utkáních kvůli zlomenině nohy vrátil Daniel Sedin. Na druhé straně brzy posílí řady Chicaga Marián Hossa, který se zotavuje po operaci ramena. S týmem už trénuje a první zápas v novém působišti, kam v létě zamířil z Detroitu, by mohl odehrát ve středu proti San Jose.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články