Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta v dalším napínavém klání přehrála Budějovice 4:3

Praha – Hokejisté Sparty si ve druhém utkání po sobě připsali těsné vítězství po dramatickém a vyrovnaném průběhu utkání. Ve večerním zápase Pražané hostili soupeře z Českých Budějovic a přehráli ho 4:3, když rozhodující branku vsítil v prodloužení obránce Jiří Vykoukal. Sparta tak pod novými trenéry Davidem Volkem a Milošem Holaněm vyhrála pošesté v řadě. Podrobnější informace o letošním ročníku extraligy získáte na serveru hokejzive.cz.

Reportáž z utkání Sparta-České Budějovice sledujte zde

Kouč František Výborný, který byl právě ze Sparty jako asistent spolu s hlavním koučem Pavlem Hynkem před třemi týdny odvolán, si po úterní výhře v Pardubicích i přes porážku připsal další bodový zisk v novém angažmá. Večer mu pokazil i syn David Výborný, který v 50. minutě vyrovnal na 3:3 a 19 vteřin před koncem nastavení přihrál na vítěznou branku Vykoukalovi.

Jihočeši hráli hned v úvodu dvakrát přesilovku, ale Sparta Mountfield do šancí nepustila a štěstí zkoušel jen střelami od modré čáry Ptáček. Přes defenzivní val Českobudějovických se těžko prosazovali i Pražané. Druhé dějství začalo dvěma šancemi Sparty. Nejdříve se dostal do úniku Hromas, na Turka však nevyzrál, stejně jako střelou z levé strany Langhammer. Další minuty ale patřily Českým Budějovicím, které v 25. minutě otevřely skóre. Po rychlém přechodu do útočného pásma uvolnil Veselý Vaka, který za levým kruhem pro vhazování napřáhl a trefil přesně levý horní roh Chábarovy branky.

Sparťané třikrát dotahovali

Jihočeši byli při chuti. V 30. minutě vyřešil Šimánek individuálně přečíslení dvou na jednoho a trefil levou tyč. Vzápětí těsně minul zblízka Mertl. Pak ale hosté hráli v rychlém sledu dvě oslabení a v tom druhém rychle inkasovali. Už po 17 vteřinách vrátil na led potrestaného Mikesku Broš, který po Kratěnově přiťuknutí překonal ležícího Turka, jenž předtím stihl zabránit Netíkově příležitosti. Deset vteřin před přestávkou ale opět získal vedení Mountfield, když potrestal vyloučení Ručinského. Po Gulašově křížné přihrávce trefil Mikeska před prázdnou brankou jen tyč, ale vzápětí tečoval Melicharovu střelu úspěšně Květoň.

Spartě se podařilo v 43. minutě vyrovnat, když střelu exčeskobudějovického Vydareného tečoval před Turkem Koreis. Hosté pak odolali v oslabení, v němž navíc měl Mountfield šanci, ale Vykoukal si lehl obětavě do Snopkovy střely. V 46. minutě ale už od modré čáry překvapil Cháberu Gřegořek. Necelých deset minut před koncem třetí třetiny po akci Hanzlíka a Tona vyrovnal do odkryté branky David Výborný. Zápas dospěl do prodloužení, v němž měli navrch Jihočeši, ale v čase 64:41 rozhodl tvrdou střelou Vykoukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články