Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Čeští hokejisté zařídili v NHL výhru Phoenixu nad Dallasem

New York (USA) - Čeští hokejisté ve službách Phoenixu zařídili v sobotním utkání NHL výhru 3:2 nad Dallasem. Robert Lang otevřel skóre po dvanácti sekundách druhé třetiny, na jejím konci si pak připsal přihrávku u druhé branky Coyotes a byl vyhlášen první hvězdou večera. Třetí gól Phoenixu vstřelil Radim Vrbata za asistence Martina Hanzala.

Vrbata byl už podruhé v sezoně autorem vítězného gólu. "Byl jsem tak překvapený, kolik volného místa v brance jsem měl ke vstřelení gólu, že jsem to málem netrefil," řekl Vrbata. Na kontě má v této sezoně stejně jako Robert Lang pět branek.

Přičiněním českých hráčů porazil kouč Dave Tippett svůj bývalý klub, v němž působil v předchozích šesti sezonách. Po neúspěchu, kdy se pod jeho vedením Dallas poprvé nedostal do play-off, byl ale propuštěn.

Češi se blýskli i za Floridu

Čeští hokejisté se činili i v dresu Floridy, která po první třetině prohrávala s New Yorkem Islanders 0:2, ale čtyřmi góly skóre otočila. U prvního zásahu asistoval Radek Dvořák, třetí branku vsítil Rostislav Olesz, který dorazil střelu krajana Kamila Krepse, a čtvrtý gól přidal Michael Frolík. Panthers sice rovněž dvoubrankový náskok ztratili, ale nakonec zvítězili po penaltovém rozstřelu 5:4. Tři ze čtyř nájezdů Islanders kryl Tomáš Vokoun, jenž v zápase zlikvidoval celkem 36 střel.

"Výsledek je nejdůležitější aspekt. Myslím, že jsme v části utkání předváděli dobrý hokej, ale musíme takto hrát 60 minut," podotkl Vokoun, který podruhé za sebou vychytal vítězství v nájezdech. Právě tato dovednostní disciplína byla loni slabinou Floridy, jelikož zvítězili pouze ve třech z 11 rozstřelů. Letos prohráli jen jeden z pěti.

"Zatímco jeden problém jsme vyřešili, vynořil se druhý. Loni jsme v nájezdech nebyli úspěšní, ale zase jsme dokázali udržet v zápase vedení. To se nám letos příliš nedaří," uvedl kouč Panthers Peter DeBoer.

Brankář Floridy Tomáš Vokoun
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články