Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vokoun vychytal další nulu, Plekanec přihrál na tři góly

Boston - Třetí čisté konto z posledních čtyř zápasů vychytal v hokejové NHL český brankář Tomáš Vokoun. Ve čtvrtečním utkání v Bostonu zlikvidoval 40 střel i čtyři penalty a dovedl Floridu k vítězství 1:0 po samostatných nájezdech. Rozhodující gól vstřelil ve čtvrté sérii závěrečného rozstřelu Cory Stillman. Povedený večer prožil také český útočník Tomáš Plekanec z Montrealu. V duelu na ledě Phoenixu přihrál na tři góly a přispěl k vítězství Canadiens 4:2. Jednu branku Kojotů vstřelil jeho krajan Robert Lang.

Vokoun se vyznamenal zejména v prostřední dvacetiminutovce, v níž Bruins přestříleli Panthers v poměru 19:1. "Druhou třetinu jsme vyloženě jenom přežili," poznamenal český gólman, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu. "To, co se v druhé třetině dělo, si nedovedu vysvětlit," kroutil hlavou trenér Panterů Peter DeBoer, který už mohl zařadit do sestavy uzdravené útočníky Radka Dvořáka s Kamilem Krepsem. "Ale v třetí třetině jsme zase zabrali, zvýšili bojovnost a myslím, že jsme soupeře přehráli," dodal DeBoer.

Jenže rozuzlení nepřineslo ani prodloužení a dlouho byli všichni střelci neúspěšní i v samostatných nájezdech. "Když se nikdo neprosadil ani v první sérii penalt, napadlo mě, že snad dneska gól vůbec nepadne," prohlásil Vokoun. Až osmý střelec v pořadí Cory Stillman dokázal vyzrát na Tima Thomase a zajistil pro Pantery bod navíc. Hosté tak přerušili počínající sérii dvou porážek.

Tomáš Plekanec z Montrealu zásoboval své spoluhráče v duelu ve Phoenixu přesnými přihrávkami jako na běžícím pásu. Jednu z nich proměnil ve vedoucí gól v 28. minutě v přesilové hře Michael Cammalleri. Domácí hokejisté sice zásluhou Langa do druhé přestávky vyrovnali na 1:1, v úvodu třetí třetiny však Montreal díky dvěma gólům v rozmezí 72 sekund získal rozhodující náskok. A v obou brankách měl znovu prsty Plekanec, přičemž třetí gól vstřelili hosté opět v početní výhodě.

Pittsburgh se ne a ne dostat z krize

Stoprocentní úspěšnost v utkáních na hřištích soupeřů udrželi New Jersey Devils, kteří zvítězili v Pittsburghu 4:1 a připsali si devátou výhru z devíti venkovních zápasů. Ďáblové jsou tak jedno vítězství od vyrovnání rekordu Buffala, které před třemi lety drželo neporazitelnost na hřištích soupeřů deset zápasů. Šanci vyrovnat se Buffalu budou mít Devils v pondělí ve Philadelphii.

Naopak Pittsburgh se poslední dobou trápí. Prohrál čtyři zápasy v řadě a vstřelil v nich pouhé tři góly. "Jestli chceme zase začít vyhrávat, nutně se musíme zlepšit v koncovce," konstatoval trenér Dan Bylsma. Jeho svěřencům ale chybělo i štěstí, kapitán Sidney Crosby v třetí třetině dvakrát nastřelil tyčku.

Jak je důležité mít Ilju Kovalčuka…

Ilja Kovalčuk, hvězdný hráč Atlanty, se vrátil do sestavy poté, co kvůli zranění vynechal šest zápasů, a gólem a dvěma přihrávkami hned dovedl Thrashers k výhře 5:3 na ledě New Yorku Rangers. V brance Atlanty dostal podruhé za sebou přednost Johan Hedberg před Ondřejem Pavelcem. "Cítím se skvěle," prohlásil Kovalčuk, jehož vyřadila ze hry zlomená kůstka v pravé noze. "Náš tým hrál beze mě velmi dobře, ale myslím, že se mnou je přeci jenom ještě o něco lepší," dodal Kovalčuk sebevědomě.

Páté vítězství v řadě vybojovala Philadelphia, která na domácím ledě rozstřílela Ottawu 5:1. K výhře Flyers přispěl 22 zákroky brankář Ray Emery, jenž poprvé nastoupil proti svému bývalému týmu, který před dvěma lety dovedl až do finále Stanley Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články