Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rusové na Karjale přejeli Švédy

Helsinky - Hokejisté Ruska jsou na nejlepší cestě počtvrté za sebou vyhrát turnaj Karjala. Ve svém druhém vystoupení v druhém díle seriálu Euro Hockey Tour porazili úřadující světoví šampioni Švédsko 4:1 a mají na kontě pět bodů. V neděli budou jejich posledním soupeřem na turnaji v Helsinkách čeští reprezentanti. Slavný švédský útočník Peter Forsberg tak na svůj stý zápas v reprezentačním dresu nebude vzpomínat v dobrém.

Souboj dvou celků, které na úvod turnaje ve čtvrtek vyhrály, i když sborná až po samostatných nájezdech, vyšel lépe ruskému mužstvu. Tým kouče Bykova dostal do vedení v 6. minutě Zinovjev, Švédové však na jeho trefu dokázali záhy odpovědět. O dvě minuty později tečoval Akermanovu střelu Thörnberg a debutující ruský gólman Gelašvili neměl šanci puk chytit.

Rusové uzmuli vedení zpět ještě v první třetině

Obhájci turnajového prvenství z předešlých tří let se však dokázali ještě v první třetině dostat opět do vedení. Gólmana Tellqvista překonal bekhendovou střelou vkleče a zády k brance Zaripov. Když poté trefil Akerman v druhé třetině jen tyč, rozhodli o své výhře Rusové.

Na začátku třetího dějství se nejprve podruhé prosadil Zaripov, v oslabení poté překonal Tellqvista Mozjakin. Navíc ještě Zaripov trefil tyč. Švédsku pak nepomohla ke snížení ani 40 vteřin dlouhá dvojnásobná přesilová hra, která předcházela čtvrté brance sborné.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články