Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bostonský útočník Krejčí má prasečí chřipku

Boston - Hokejový útočník David Krejčí z Bostonu onemocněl jako druhý český hráč v NHL prasečí chřipkou. Virus H1N1 postihl nedávno také obránce Ladislava Šmída z Edmontonu, který se ale rychle uzdravil a nepřišel ani o žádný zápas. To Krejčí na čas ze sestavy Bostonu vypadne. Vedení klubu před dnešním utkáním proti Montrealu oznámilo, že český útočník bude v karanténě, dokud se nezbaví horečky a ostatních příznaků nemoci.

"Naši doktoři pracují s Davidem na tom, aby byl co nejdříve zase v pořádku," uvedl generální manažer Bruins Peter Chiarelli v prohlášení. "Naši hráči a všichni v klubu se budeme nadále snažit předejít tomu, aby se virus rozšířil v celé organizaci," prohlásil Chiarelli.

Krejčí odehrál za Boston všech dosavadních čtrnáct zápasů v sezoně, ale zatím zaostává za svými výkony z minulého ročníku. V něm zazářil a s bilancí 22 branek a 51 asistencí byl po Patriku Eliášovi z New Jersey a Martinu Havlátovi z Chicaga třetím nejproduktivnějším českým hráčem. V létě se však třiadvacetiletý rodák ze Šternberku podrobil operaci pravé kyčle a podle prognóz neměl stihnout začátek sezony. V ní si zatím připsal gól a čtyři asistence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články