Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kašpar rozvázal smlouvu s Philadelphií a posílil Oulu

Oulu (Finsko) - Český hokejový útočník Lukáš Kašpar se dohodl na ukončení smlouvy s Philadelphií a stal se novou posilou Kärpätu Oulu. Kontrakt uzavřel do konce sezony. Čtyřiadvacetiletý forvard podepsal v červenci dvoucestnou smlouvu s Flyers, ale do prvního týmu se nedostal a působil jen na farmě v celku Adirondack Phantoms. Kärpät si od Kašpara slibuje, že mu pomůže vylepšit produktivitu. "Je to typický český útočník - chytrý a dobrý bruslař," řekl sportovní manažer Oulu Ari Hilli.

Lukáš Kašpar
zdroj: sharkspage.com

V nižší AHL si Kašpar připsal v této sezoně v osmi zápasech tři body za gól a dvě asistence. Naposledy nastoupil na ledě Toronta Marlies. Bývalého hráče Litvínova draftovalo v roce 2004 v prvním kole jako celkově 22. v pořadí San Jose.

S Kašparem přijde i Juškevič

Za Sharks odehrál Kašpar v minulých dvou sezonách 16 utkání a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek. Převážně působil na farmě ve Worcesteru. Po skončení smlouvy se San Jose nedostal v létě kvalifikační nabídku na nový kontrakt a stal se nechráněným volným hráčem. 

Kärpät, v němž působí i český útočník Pavel Rosa, naopak opustil ruský útočník Denis Švidkij. Na zkoušku naopak přišel jeho krajan Dmitrij Juškevič, obránce, který v minulé sezoně působil v KHL v Novosibirsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články