Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kouč Paleček předčasně končí u hokejistů Karlových Varů

Karlovy Vary - Vedení Karlových Varů dnes po sérii špatných výsledků odvolalo z funkce trenéra Josefa Palečka, který hokejový klub dovedl v minulé sezoně k prvnímu mistrovskému titulu v historii. Aktuálně dvanáctý tým extraligové tabulky povede v nedělním utkání v Litvínově dočasně trio Mikuláš Antonik, Pavel Kněžický a Jaromír Kverka. Jméno nového trenéra bude známo příští týden v reprezentační přestávce. "Bohužel se zatím našemu týmu nepodařilo ani zdaleka navázat na výsledky dosahované v loňské sezoně," vysvětlil odvolání trenéra generální manažer Miroslav Vaněk.

Mistr světa z roku 1972 Paleček přišel do Energie před minulým ročníkem a vystřídal u týmu Zdeňka Veneru, jenž klub dovedl do finále. Výsledek předchůdce se mu podařilo ještě vylepšit a po výhře nad Slavií Praha slavil se západočeským klubem historický titul. V dubnu podepsal Paleček v Karlových Varech novou roční smlouvu, sezonu už však nedokončí. Jeho posledním zápasem na lavičce mužstva byl páteční domácí duel se Spartou, která s novým trenérem Alešem Volkem na ledě mistra vyhrála 2:1. Po desáté porážce v normální hrací době je úřadující šampion v tabulce třetí od konce.


Dnešní trénink už mají na povel dosavadní asistenti Antonik a Kněžický, k nimž se pro nedělní zápas připojí bývalý útočník Jaromír Kverka. Ten aktuálně působí jako asistent u juniorského výběru Energie.

Vedení klubu chce najít Palečkova nástupce v příštím týdnu a Vaňka nyní čekají jednání s adepty na uprázdněné místo. "V případě, že bude nový trenér požadovat změnu či posílení v kádru, budou ze strany klubu následovat další kroky k oživení týmu a zlepšení situace," uvedl Vaněk, jenž chce s případnými hráčskými výměnami počkat až na nového kouče.

Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články