Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia potřetí za sebou doma padla, s Kladnem prohrála 2:6

Praha - Hokejisté pražské Slavie prohráli v předehrávaném utkání 19. kola extraligy s Kladnem 2:6 a připsali si třetí domácí porážku za sebou. Úřadující vicemistr alespoň ukončil po 168 minutách čekání na gól ve své hale, v předešlých dvou duelech se totiž střelecky neprosadil. Kladno vstřelilo tři branky v přesilových hrách a nejméně do pátku se posunulo na jedenácté místo tabulky. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Slavia měla hned v úvodu zápasu výhodu přesilové hry, gól však nedala a po šesti minutách prohrávala. Po rychlém protiútoku se trefil Kuchler. Stejný hráč byl podepsán i pod druhým úspěchem hostů a opět se prosadil bekhendovou střelou, tentokrát v přesilové hře. Následně mohl snížit Havel, ale Kopřiva byl pozorný a jeho spoluhráči extrémně produktivní. V 16. minutě zvýšil na 3:0 při hře čtyř proti čtyřem Kalla. Čtvrtý gól mohl přidat po přečíslení tři na jednoho Frolík, ale Neruda si připsal jeden z mála vydařených zákroků večera.

O dvě minuty později však znovu kapituloval. Kladno opět rychle využilo početní výhodu. Jelínkovo vyloučení potrestal již po dvanácti vteřinách Frolík. Středočeši byli při chuti, což dokumentoval Kaberle, který trefil tyč. Z protiútoku se ale prosadili domácí. Vondrkovu přihrávku zužitkoval Havel. Kladno však dokázalo rychle odpovědět. Ve 29. minutě zvýšil na 5:1 kapitán Patera a Neruda se nechal vystřídat. Zápas pro něj skončil s šesti úspěšnými zákroky a pěti inkasovanými góly. Do branky se postavil Furch, ale ani on dlouho neudržel čistý štít. V další úspěšné přesilovce Kladna jej překonal Stieler.

Hosty tak následně ani nemuselo mrzet, že nevyužili 50 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru, protože vývoj utkání v klidu kontrolovali. Zejména třetí třetina se v komorní atmosféře dohrávala prakticky jen z povinnosti, na konečných 2:6 snížil v závěru utkání v početní výhodě Vašíček.

HC Slavia Praha - HC Geus Okna Kladno 2:6 (0:3, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Havel (Vondrka, Červenka), 57. Vašíček (Havel, Červenka) - 6. Kuchler (Stieler, Eberle), 10. Kuchler (Patera), 16. Kalla (Toman, Horna), 27. Frolík (Kalla, Mudroch), 29. Patera (Diviš, Tomajko), 32. Stieler (Frolík, Mudroch). Rozhodčí: Minář, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:6, navíc Kolařík (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 2 934.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články