Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Brankovou smršť Buffala nezastavil ani Vokoun

New York (USA) - Český gólman Tomáš Vokoun vystřídal ve středečním utkání NHL v brance Floridy Scotta Clemmensena už ve druhé minutě po dvou inkasovaných gólech, ani karlovarský rodák ale nezabránil brankové smršti Buffala v první třetině. Panthers v ní inkasovali všech pět gólů a prohráli na svém ledě 2:5. U obou zásahů domácích figuroval český útočník Rostislav Olesz, který své bodové statistiky rozšířil o gól a nahrávku. Jednu asistenci zaznamenal i jeho spoluhráč Michael Frolík.

Clemmensen v minulém zápase pomohl Floridě přerušit čtyřzápasovou sérii proher, tentokrát ale v brankovišti vydržel jen minutu a 56 sekund. V historii klubu ještě nikdy nedošlo ke střídání gólmanů dřív.

Český obránce Marek Židlický přihrál v základní hrací době na oba góly Minnesoty, která v domácím prostředí udolala Colorado 3:2 po samostatných nájezdech. V penaltovém rozstřelu už sice dvaatřicetiletý zadák neuspěl stejně jako jeho spoluhráč Martin Havlát, který nastoupil poprvé po zranění třísel, přesto Wild zvítězili. Brankář Niklas Bäckström zlikvidoval všechny tři nájezdy Avalanche včetně pokusu Milana Hejduka a jako jediný se prosadil Mikko Koivu, jenž se den před zápasem stal kapitánem týmu.

Zdravotně sužovaný tým Bostonu přehrál doma trápící se Nashville 3:2 a přivodil mu šestou porážku v řadě. Četná zranění vyřadila Bruins několik hráčů základní sestavy, navíc byl vyměněn Chuck Kobasew do Minnesoty. I proto byli ze záložního celku povoláni mladí hráči a mezi nimi i Vladimír Sobotka, který letos nastoupil za Boston poprvé. Na ledě strávil necelých 11 minut a do statistik si připsal jednu střelu.

Až na sedmý pokus zaznamenali hokejisté New Yorku Islanders první vítězství v ročníku. Doma si poradili s Carolinou 4:3 po samostatných nájezdech. Islanders byli velmi blízko plnému bodovému v normální hrací době, ale v závěru třetí třetiny přišli o dvoubrankový náskok. New York absolvoval už třetí penaltový rozstřel a tentokrát byli úspěšní všichni tři jeho aktéři. Zkazili tím Ray Whitneymu z Caroliny jubilejní tisící utkání v NHL.

Malé zadostiučinění představovala pro hokejisty Vancouveru výhra 3:2 na ledě Chicaga, čímž částečně oplatili soupeři loňské vyřazení z play off. Canucks o vítězství rozhodli až dvěma zásahy v závěrečné třetině, ten vítězný vsítil v 56. minutě Mikael Samuelsson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články