Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pavelec vychytal Atlantě bod na ledě Montrealu

Montreal - Další povedený výkon předvedl v NHL český brankář Ondřej Pavelec. V úterním utkání na ledě Montrealu vychytal hokejistům Atlanty bod, když jeho tým prohrál 1:2 po samostatných nájezdech. Pavelec se při zranění Kariho Lehtonena dobře zhostil pozice týmové jedničky a i díky němu získala Atlanta ze šesti zápasů devět bodů. V Montrealu, který ukončil sérii pěti porážek, Pavelec zneškodnil 34 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Dvaadvacetiletý rodák z Kladna inkasoval gól ze hry pouze v 18. minutě po střele Briana Gionty, pak svůj tým podržel několika výbornými zákroky. Teprve v penaltovém rozstřelu na něho vyzráli Scott Gomez a znovu Gionta, zatímco proti Jaroslavu Halákovi v brance Montrealu se neprosadili Ilja Kovalčuk ani Rich Peverley. 

V šatně domácích Canadiens zavládlo po dlouhé době nadšení, z výhry před vlastními fanoušky se hráči Montrealu radovali poprvé v letošní sezoně a po více než 200 dnech.


Na rozdávání mají sebevědomí hokejisté Pittsburghu. Obhájci Stanley Cupu porazili St. Louis 5:1 a připsali si šestou výhru v řadě. V devíti zápasech ztratili Penguins pouhé dva body a vládnou celé NHL. Tučňáci na ledě od začátku jasně dominovali, což dokazuje i poměr střel v první třetině 20:3. Už po 28 minutách vedli 4:0. 

Svůj druhý gól v letošní sezoně vstřelil český útočník Jakub Voráček, porážce Columbusu 3:6 na ledě Calgary ale nezabránil. Hosté dokázali v zápase smazat dvoubrankové manko a v třetí třetině za stavu 3:4 sahali znovu po vyrovnání. V 53. minutě se však opřel do střely domácí kanonýr Jarome Iginla, zvýšil na 5:3 a domácí si vítězství už pohlídali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články