Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté San Jose přerušili v NHL vítěznou sérii Rangers

New York - Po sedmi zápasech skončila v NHL vítězná série hokejistů New Yorku Rangers. Kanonádou ji přerušilo San Jose, které v pondělním utkání dobylo Madison Square Garden vysokou výhrou 7:3. Jezdci přitom i díky přihrávce Aleše Kotalíka vedli po devíti minutách hry 2:0. Jenže v 13. minutě zavelel k obratu svým druhým gólem v NHL kanadský útočník Brad Staubitz a ještě do první přestávky vyrovnal Dany Heatley. Od druhé třetiny již hosté na ledě dominovali, což v prostředním dějství vyjádřili třemi góly.

Že Sharks podali týmový výkon, dokazuje i statistika zápasu - gól nebo asistenci si připsalo hned třináct hráčů San Jose. První hvězdou večera byl vyhlášen útočník Devin Setoguchi, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Kouč Rangers John Tortorella pro důvody debaklu nemusel chodit daleko. "Vyloučení," byla jeho odpověď. Rangers hráli celkem sedmkrát v oslabení, pěti faulů se přitom dopustili v útočném pásmu. Dvakrát za to zaplatili gólem ve své síti.


Nevydařený vstup do sezony prožívají hokejisté Vancouveru. V derby na ledě Edmontonu podlehli 1:2 a připsali si pátou porážku z osmi zápasů. V pondělí jim stál v cestě výborný brankář Oilers Nikolaj Chabibulin, který zneškodnil 39 střel. Canucks sice Chabibulina překonali dvakrát, vyrovnávací gól na 2:2 ale hlavní rozhodčí neuznal. Kyle Wellwood totiž zakončil svou akci až pár okamžiků po vypršení základní hrací doby. Hráči Vancouveru se sice chvíli radovali z gólu, opakované záběry však jasně ukázaly, že závěrečná siréna zazněla ještě dříve, než Wellwood vůbec vystřelil. 
    
Po třech prohrách v řadě se vzchopili Los Angeles Kings, kteří zvítězili v Dallasu 4:1. Domácí Stars sice vyhráli první třetinu 1:0, v druhé části ale Králové třemi trefami skóre otočili. Hlavní zásluhu na tom měl útočník Ryan Smyth, jenž v 26. minutě vyrovnal na 1:1 a na další dva góly přihrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články