Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prospal dvěma góly zařídil další výhru Rangers

New York - Hokejisté New Yorku Rangers porazili ve středečním utkání NHL Los Angeles 4:2 a připsali si šesté vítězství za sebou. Výhru zařídil především český útočník Václav Prospal, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. U obou jeho branek si připsal asistenci Aleš Kotalík. Prospal, který se v létě upsal Rangers jako volný hráč, tak má v letošní sezoně bilanci tři góly a sedm asistencí. Svou první trefou v zápase, jíž ve čtvrté minutě otevřel skóre, navíc dosáhl mety 200 gólů v NHL.

Za první hvězdu zápasu ale novináři vyhlásili brankáře domácích Henrika Lundqvista. Od začátku utkání byl pod větším tlakem než jeho protějšek Erik Ersberg, což trenér John Tortorella přičítal především náročnému programu svých svěřenců, kteří odehráli třetí zápas ve čtyřech dnech. "Působili jsme trochu unaveně. Kluci se snažili, ale nebylo to ono. Zejména v osobních soubojích jsme zaostávali," prohlásil Tortorella. "Kings mají navíc velmi dobrý tým. O to je naše vítězství cennější. Henrik chytal fantasticky," dodal trenér Rangers k výkonu Lundqvista, který si připsal 34 zákroků.

Hokejisté z New Yorku se s dvanácti body po sedmi zápasech dělí o prvenství v pořadí NHL s obhájci Stanleyova poháru z Pittsburghu, kteří ve středu vydřeli vítězství 3:2 po samostatných nájezdech na ledě Caroliny. Tučňáci tak vyhráli i pátý zápas sezony na ledě soupeře a vytvořili nový klubový rekord. Penaltový rozstřel rozhodl v šesté sérii Chris Kunitz.

Pittsburgh sahal po vítězství už v základní hrací době, ve třetí třetině však promrhal vedení 2:0, když obě branky Hurikánů vstřelil Ray Whitney. "Čtyřicet minut jsme odváděli velmi dobrý výkon a byla chyba, že jsme se v třetí třetině začali až příliš zbavovat puků a nechali soupeře, aby se vrátil zpět do utkání. Ale nejdůležitější je, že hrajeme dobře a děláme většinu věcí správně," pochválil tým trenér Penguins Dan Bylsma.

Neporazitelnost v základní hrací době udrželi hokejisté Dallasu, kteří ve svém druhém domácím zápase rozstříleli Nashville 6:0. Stars se tak povedla odveta za porážku 2:3 po samostatných nájezdech v úvodním utkání sezony. Dallas rozhodl o svém triumfu už během úvodních devíti minut zápasu, v nichž vstřelil čtyři góly. Dan Ellis, gólman Predators, pustil první tři střely na branku a bez jediného úspěšného zásahu ho v sedmé minutě vystřídal Pekka Rinne. I ten však záhy poprvé kapituloval.

Povedený návrat, ale se špatným koncem, prožil brankář Nikolaj Chabibulin, který se poprvé po svém letním odchodu do Edmontonu představil na ledě svého bývalého klubu v Chicagu. Ruský gólman, který strávil v dresu Blackhawks uplynulé čtyři sezony, předvedl dobrý výkon, pochytal 34 z 38 střel, jeho Oilers však nakonec prohráli 3:4.

"Bylo divné stát na druhé straně hřiště," přiznal Chabibulin, který poprvé inkasoval už po 51 sekundách hry po střele Patricka Sharpa. "Z Chicaga se stává velmi dobrý tým. Snažili se často střílet a dorážet. Abychom dnes mohli uspět, museli bychom podat lepší výkon," dodal.

Havlát si natáhl třísla

Další porážku utrpěli hokejisté Minnesoty, kteří podlehli na ledě Anaheimu 2:3 a prohráli potřetí v řadě. Divočáci navíc přišli o útočníka Martina Havláta, který odehrál jen něco málo přes 11 minut. "Má natažená třísla, pár dnů asi bude chybět," sdělil po zápase trenér Todd Richards.

Jeho svěřenci nehráli v Anaheimu o nic hůř než domácí tým, příliš často však pouštěli soupeře do rychlých protiútoků. A absolutně jim nevyšly přesilové hry. "Přesilovky jsou naše smrt. Pokaždé, když jsme získali výhodu, nedokázali jsme vůbec nic vymyslet. Byl pro nás problém jenom se dostat do útočného pásma," zhodnotil Richards.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články