Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Michálek i Dvořák se v NHL zapsali mezi střelce

New York - Ani premiérový gól českého útočníka Milana Michálka nezabránil prohře Ottawy v pondělním utkání NHL s Pittsburghem 1:4. Michálek sice otevřel v 16. minutě skóre a připsal si první bod od letního přestupu ze San Jose, jeho týmu to ale nebylo nic platné. Brankář Marc-André Fleury už za svá záda žádný puk nepustil a hosté čtyřmi góly utkání otočili. Podobně dopadl i Radek Dvořák z Floridy, jehož první letošní gól k výhře nad Tampou také nepomohl.

Michálek sice Fleuryho překonal parádním bekhendovým blafákem z pravé strany a zdálo se, že Ottawa vykročila po nepovedeném úvodu sezony ke čtvrté výhře v řadě, jenže pak se úřadující šampioni rozehráli a skóre rychle otočili. Výrazný podíl na tom měl i brankář Fleury, který pochytal 30 střel a vyrovnal svůj letošní rekord. Pittsburgh vyhrál čtvrté utkání na ledě soupeře v řadě.

Podle podobného scénáře se hrálo i v Tampě, kam zavítala v zápase dvou sousedů Florida. Už po osmi minutách ujeli ve vlastním oslabení Kamil Kreps s Dvořákem a druhý jmenovaný po situaci dva na jednoho zavěsil do prázdné branky. Tampa ale přidala, ve třetí třetině při vyloučení Krepse vyrovnala na 2:2 a nakonec zápas zlomila ve svůj prospěch.

Na rozdílnou formu brankářů doplatil Nashville v zápase s Edmontonem. Fin Pekka Rinne pustil za svá záda čtyři z devíti střel hostů a oporu v zádech nezískali Predátoři ani po jeho vystřídání, zatímco na druhé straně ledu se překonával nepříliš známý Jeff Deslauriers. Ve svém jedenáctém zápase v kariéře nakonec pochytal čtyřicet střel a kapituloval jen při dorážce Jasona Arnotta. Jednou asistencí přispěli k výhře Edmontonu 6:1 i Češi Hemský se Šmídem.

Parádní kousek se povedl Chicagu, které dokázalo napravit zdánlivě zpackaný zápas s Calgary a v prodloužení nakonec vydolovalo výhru 6:5. Hosté přitom během úvodních sedmi minut nasázeli Francouzi Cristobalu Huetovi tři góly z pěti střel a ve 12. minutě vedli 5:0, jenže pak se domácí rozjeli k velké stíhací jízdě.

Ve zbylých dvou třetinách pustili Calgary jen k deseti střelám a sami naopak zasypali Kiprusoffa salvou, která na konci zápasu čítala 40 ran. Ve třetí třetině vyrovnal Sharp a jen 26 sekund po začátku prodloužení dokonal obrat střelou z kruhu obránce Seabrook.

Zápas v San Jose si pro svou show rezervovali ruští brankáři Ilja Bryzgalov a Jevgenij Nabokov. Za jejich záda totiž neprošla ani jedna z celkem 56 střel, a tak vyšla bodově naprázdno i pětičlenná česká enkláva v barvách Phoenixu. Když došlo na samostatné nájezdy, neuspěl při nich ani jediný český exekutor Radim Vrbata. Phoenix to ale mrzet nemuselo, protože ve třetí sérii rozhodl o zisku druhého bodu mladý Fin Lauri Korpikoski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články