Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kotalík s Prospalem přispěli k výhře Rangers

New York - Duo českých útočníků ve službách New Yorku Rangers Aleš Kotalík a Václav Prospal se výrazně zasadilo o výhru svého týmu 3:0 nad Anaheimem v nedělním utkání NHL. Kotalík vstřelil vítězný gól, když ve 43. minutě svou třetí trefou v sezoně otevřel v přesilové hře skóre zápasu, Prospal přihrál v 55. minutě na druhý gól Arťomu Anisimovovi. Čtvrtou výhru domácích v řadě pak pojistil střelou do prázdné brány při power-play Ducks obránce Dan Girardi. V druhém nedělním zápase zvítězil Vancouver nad Dallasem 4:3 po samostatných nájezdech.

Čisté konto v brance vítězných Rangers vychytal Steve Valiquette, který poprvé v sezoně dostal přednost před týmovou jedničkou Henrikem Lundqvistem. Valiquette po zápase věnoval shut-out svému čtyřměsíčnímu synovi Daltonovi, který v Madison Square Garden v náručí maminky poprvé sledoval zápas NHL.

"Byl to pro mě opravdu velice výjimečný zápas. Samozřejmě, Dalton si z toho nebude nic pamatovat, ale chtěl jsem se před ním prostě vytáhnout a tohle vítězství je jen pro něj," řekl s úsměvem Valiquette, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu před Kotalíkem a Prospalem.

Dvaatřicetiletý gólman se v brance příliš nenadřel, Rangers totiž přestříleli soupeře 38:18. Poprvé Valiquette zasahoval až v 7. minutě a v první třetině to byla jediná střela, které musel čelit. "Ale pro mě není důležité, jestli jsem v zápřahu nebo ne. Kdyby na mě letělo dvanáct střel a já dvě pustil, bylo by to mnohem horší. Zní to jako klišé, ale hlavní je, abych dal svému týmu šanci na vítězství, a to se dnes povedlo," uvedl Valiquette.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články