Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vokoun 38 zásahy porážku Floridy neodvrátil

Sunrise (USA) - Ani skvělý výkon brankáře Tomáše Vokouna nestačil hokejistům Floridy k úspěchu v sobotním utkání hokejové NHL proti New Jersey. Český gólman, který o den dříve v duelu s Carolinou po pěti inkasovaných gólech střídal, zlikvidoval 38 střel a dokonce si připsal asistenci u jednoho gólu. Panteři ale nakonec podlehli Ďáblům 2:3. První gól v sezoně vstřelil český útočník Milan Hejduk, jeho Colorado ale nakonec prohrálo v Chicagu 3:4 po samostatných nájezdech.

Vokoun v zápase dlouho hájil čisté konto. Pět minut po začátku druhé třetiny vedli Devils na střely 23:4, ale na ukazateli skóre stále svítily dvě nuly. Teprve v 32. minutě domácí brankář kapituloval po střele Roba Niedermayera. "Soupeř měl rychlejší nohy a my jsme si kvůli tomu často pomáhali fauly, které Devils dokázali potrestat. Navzdory tomu jsme měli šanci získat bod, kterého je škoda," poznamenal trenér Floridy Peter DeBoer po prvním domácím zápase Panterů v sezoně.

Hejduk skóroval v duelu s Chicagem ve 36. minutě a dostal svůj tým do vedení 3:2, když využil dvojnásobnou přesilovou hru, o 40 sekund později však udeřil na druhé straně ve vlastním oslabení Duncan Keith a vyrovnal. Hejduk se pak prosadil i v dlouhém penaltovém rozstřelu, Avalanche to ale nebylo nic platné. O výhře Blackhawks rozhodl v deváté sérii Andrew Ladd, který překonal brankáře Craiga Andersona střelou pod břevno.

Dva týmy po sobotním programu stále čekají na svou první výhru. New York Islanders ve třetím zápase za sebou uhráli po 60 minutách remízu, ani tentokrát však nedokázali získat bod navíc a podlehli Bostonu 3:4 po samostatných nájezdech. Toronto prohrálo s Pittsburghem 2:5 a ve čtyřech zápasech zatím získalo jediný bod. Obhájci Stanley Cupu triumfem v Torontu potvrdili úspěšný vstup do sezony a připsali si čtvrté vítězství z pěti zápasů. Povedený start prožívá také Ottawa, která porazila Atlantu 4:2 a ve čtvrtém utkání zaznamenala třetí výhru.

V brance Thrashers dostal znovu příležitost Ondřej Pavelec, jenže během necelých prvních tří minut musel hned dvakrát lovit puk ze sítě. Už po 43 sekundách hry ho překonal Alexej Kovaljov, který si tak připsal první gól v dresu Senators po odchodu z Montrealu, za dalších 102 sekund překonal Pavelce podruhé Jarkko Ruutu. Atlantě se sice ještě do první přestávky podařilo vyrovnat, pak už se ale trefovali pouze domácí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články