Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Švédský hokejista Sundin ukončil kariéru

Stockholm - Švédský hokejista Mats Sundin ukončil kariéru. Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Turína se rozloučil po osmnácti sezonách v NHL, z nichž většinu strávil v dresu Toronta. Urostlý centr začal profesionální kariéru v roce 1987 ve švédském týmu Nacka HK odkud přestoupil do Djurgaardenu. O dva roky později zamířil do NHL, kde si ho jako první evropskou jedničku v draftu vybral Quebec Nordiques.

"Oznámit konec kariéry je docela smutná záležitost. Nejradši bych hrál do pětašedesáti, ale hokejisti přeci jen končí trochu dřív," řekl Sundin na tiskové konferenci ve Stockholmu.

Nejlepší léta prožil Sundin v Torontu, kam přišel v roce 1994 a v sezoně 1996/1997 se stal prvním evropským kapitánem týmu. "Toronto bude vždycky můj druhý domov," citovala agentura AP Sundina, který s "céčkem" na dresu za Maple Leafs nastupoval až do svého loňského odchodu do Vancouveru.

Během kariéry v zámoří Sundin nasbíral 1349 bodů (564+785) v 1346 zápasech, což ho řadí na 25. místo historických tabulek NHL. Navzdory dlouhé kariéře se mu však nepodařilo vyhrát Stanleyův pohár. "Bylo by to skvělé, ale i tak mám na co vzpomínat," řekl trojnásobný mistr světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články