Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kladno znovu porazilo Plzeň a je krok od čtvrtfinále

Kladno - Hokejisté Kladna i podruhé v předkole play off extraligy porazili Plzeň a po dnešním výsledku 5:2 je dělí jediná výhra od postupu do čtvrtfinále. Dvěma góly se podílel na úspěchu týmu Geus Okna Martin Procházka, tři body za gól a dvě asistence zaznamenal kapitán Pavel Patera. Série pokračuje ve středu od 17:30 na západě Čech.

Kladno - Plzeň
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Plzeň nastoupila bez útočníka Divíška a po nedělní porážce začala náporem. Ve čtvrté minutě však dostal na pravé straně od Redlihse prostor Procházka a přesnou střelou k levé tyči Málkovy branky otevřel skóre. Vzápětí měl možnost k vyrovnání Důras, ale Kopřivu nepřekonal. Potom se ocitl sám před plzeňskou brankou Gardoň, na Málka však nevyzrál.

Hosté se ubránili v krátké kladenské přesilovce a dvě možnosti na zvýšení měl vzápětí domácí útočník Nedvěd. Hra se přitvrdila a v 13. minutě zůstal na ledě ležet kladenský Bělohlav, který však později pokračoval ve hře. Plzeň se ubránila při Redlihsově vyloučení a na konci prvního dějství sama nevyužila svou výhodu při Ševcově trestu.

Blízko druhému gólu bylo Kladno v 25. minutě při Vlasákově pobytu na trestné lavici. Po Ševcově střele ale minul zblízka Patera a vzápětí nepřekonal Málka ani Procházka. Plzeň pak po faulech Adamského a Posmyka hrála 45 vteřin v třech proti pěti, ubránila po Vampolově nedovoleném zákroku i dalších 55 vteřin stejného oslabení, ale v 31. minutě už ve čtyřech inkasovala. Hájkovu střelu od modré tečoval úspěšně Horna.

Následovala série vyloučení domácích. Při signalizovaném trestu pro Gardoně fauloval i Rudovský, ale Západočeši v dvouminutové dvojnásobné výhodě neuspěli. Přesilovka se Lasselsbergeru nedařila ani v době, kdy pykal Trončinský a potom Ševc. Naopak v oslabení v 37. minutě tvrdě pálil Kalla.

Kladno také v závěru druhé třetiny sehrálo početní výhodu bez efektu, ale pojistilo vedení při přesilovce soupeře. V 43. minutě při Ševcově třetím trestu v utkání chyboval Benák, Patera přihrál Procházkovi a kladenský kanonýr tvrdou ránou pod horní tyč z pravého kruhu pro vhazování nedal plzeňskému gólmanovi šanci.

Kladno bylo při chuti a po přesilovce už při hře čtyř proti čtyřem zvýšil už na 4:0 obránce Nádašdi. Pokazit čisté konto mohl Kopřivovi v 52. minutě při přesilovce Vlasák, ale kladenský gólman vleže zasáhl hokejkou. Další početní výhodu přesně pět minut před koncem už Plzeň využila. Na Adamského trefu ještě navázal za 108 vteřin z otočky osamocený Vampola, ale Kladno si v závěru už výhru pohlídalo a 11 sekund před koncem při power play hostů dovršil výsledek Patera.

Jiří Polák kab 252010 feb 08

Hlavní zprávy

Nejčtenější články