Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Finové rozstříleli Švédy 8:3 a budou třetí

Karlovy Vary - Hokejisté Finska si na Českých hrách v Karlových Varech spravili chuť po předchozích dvou porážkách a dnes deklasovali Švédsko 8:3. Svěřenci trenéra Jukky Jalonena se díky prvnímu bodovému zisku na úvodním turnaji Euro Hockey Tour posunuli na konečné třetí místo a na poslední pozici odsunuli svého severského soka. Finové už do 16. minuty získali vedení 4:0 a s chutí si zastříleli i v závěrečném dějství. K úvodnímu náskoku pomohly týmu Suomi přesilovky. V páté minutě hned po 19 vteřinách potrestal Omarkovo vyloučení Viuhkola, za 138 sekund zvýšil při Tärnströmově trestu Erkinjuntti a za dalších 34 vteřin vedl tým Suomi už 3:0. Tellqvist vyrazil puk jen před Kemppainena, který jeho chybu pohotově potrestal. Další informace přináší také server hokejživě.cz.

Snížit mohl kanonýr Omark, ale neuspěl. Naopak na druhé straně 202 centimetrů měřící Anttila v 16. minutě šikovně prošel do útočného pásma, Tellqvist jeho pokus pustil pod betonem do branky a kouč Gustafsson poslal do zápasu místo něj Holmqvista.

Švédové snížili hned v 17. minutě, kdy Axelsson překvapil Vehanena střelou z otočky téměř od modré čáry a tentýž hráč se prosadil i v 35. minutě. Na kontakt se mohli dostat Švédové ještě v druhé části i na začátku závěrečné třetiny po šancích Anderssona a Weinhandla.

Je nám líto, video expirovalo.
Hladká výhra finských hokejistů

Ve 45. minutě ale Ilvonen a Anttila rychlými góly definitivně rozhodli. Pak si ještě Hedman srazil do vlastní brány Seikolovu přihrávku a Mäntymaa upravil v 52. minutě už na 8:2. Porážku zmírnil vzápětí v přesilovce Mathias Tjärnqvist.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články