Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Hudler stále čeká na potvrzení transferkarty ze zámoří

Moskva - Český hokejový útočník Jiří Hudler se sice pilně připravuje na start Kontinentální ligy v dresu moskevského Dynama, Mezinárodní hokejová federace mu však stále ještě nepotvrdila transferkartu ze zámoří. A bez ní by neměl do soutěžních zápasů zasáhnout. Problém je prý v tom, že Hudlerův odchod ze zámoří nepotvrdila americká národní federace USA Hockey. Údajně na popud vedení NHL, informovala internetová verze deníku Sport.

"IIHF ji (transferkartu) odmítla vydat s tím, že je prý smluvně vázán v Detroitu. Přitom zástupci Red Wings potvrdili, že Hudler v Detroitu žádné závazky nemá. Česká strana transferkartu odsouhlasila, vedení IIHF ji ale dosud nepotvrdilo. Věřím, že se tak brzy stane," uvedl přednedávnem šéf KHL Alexander Medvěděv pro Sovětskij Sport.

"V případech jako je tento projedná národní federace všechno s příslušnou soutěží, takže NHL. Můžeme se jenom domnívat, že NHL instruovala USA Hockey k tomu, aby transferkartu nepodepsala," řekl tiskový mluvčí IIHF Szymon Szemberg.

Hráčův agent zůstává v klidu

Hráčův evropský zástupce Pavel Maršoun je však v klidu. "Dynamo zaregistrovalo na vedení KHL soupisku, Jirka na ní formálně figuruje a hraje i přípravné zápasy. Teď je na vedení KHL, aby s IIHF doladilo podrobnosti. Strach nemáme," uvedl Maršoun.

Hudler po uplynulé sezoně skončil v Detroitu, kde měl po vypršení kontraktu status chráněného volného hráče. Na nové smlouvě se s vedením Red Wings nedohodl a zamířil do Dynama, kde podepsal kontrakt na dva roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články