Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta uspěla na jihu Čech, Ústí a Zlín poprvé v Tipsport Cupu prohrály

Praha - Souboj Českých Budějovic a pražské Sparty byl jednou z hlavních událostí 3. kola hokejového Tipsport Hockey Cupu. Ve skupině A Pražané na jihu Čech uspěli díky výhře 3:2 v prodloužení. Očekávaný návrat útočníka Tomáše Kůrky do sestavy domácích po ukončení hostování v prvoligovém Táboře se zatím nekonal. Porážku v letní přípravné soutěži poprvé okusili hráči Ústí nad Labem a Zlína.

Ústečtí Lvi ztratili první body ve skupině B po prohře v liberecké Svijanské aréně 2:3. Bílí Tygři se tak ve čtvrtém přípravném utkání na novou extraligovou sezonu dočkali pod vedením nového kouče Jiřího Kalouse prvního vítězství.

Ústečtí Lvi přitom na libereckém ledě velmi dobře začali a vyhráli první třetinu 2:1. Skóre otevřel ve 12. minutě Novotný, o chvilku později však dokázal při vlastním oslabení odpovědět Bartovič, když bekhendem prostřelil Orcta. V závěru první třetiny však vrátil hostům vedení Kříž, když bleskově využil po 11 vteřinách přesilovku. Ve druhém dějství však již bylo vše jinak a také Bílí Tygři ukázali, že umí sehrát povedenou početní výhodu. Kašpařík našel ve 27. minutě Rýgla a ten nezaváhal. Jen 12 vteřin před druhou přestávkou se prosadil znovu při oslabení Podkonický a poslal domácí poprvé v utkání do vedení. Jak se později ukázalo, šlo o gól vítězný a skóre se již nezměnilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Ústí nad Labem - Liberec

Dosud suverénní Zlín, který měl ve skupině D po dvou odehraných zápasech celkové skóre 16:4, ztroskotal 3:4 v prodloužení na ledě extraligového nováčka Komety Brno. Zápasu přihlíželo 4000 diváků. Vývoj skupiny a boj o postup navíc ještě zamotaly Vítkovice, které vyhrály na ledě Znojma těsně 3:2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články