Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hašek se po 14 měsících oficiálně postavil do branky

Pardubice - Brankářská legenda Dominik Hašek se dnes při tréninku Pardubic postavil po 14 měsících mezi tyče během oficiální týmové přípravy na novou extraligovou sezonu. Čtyřiačtyřicetiletý veterán chytal naplno, jak je vždy zvyklý, a svým novým spoluhráčům příliš gólových zásahů nedopřál. Někteří z nich se po rozvlnění síťky dokonce upřímně zaradovali. Naposledy chytal Hašek 16. dubna 2008 v dresu Detroitu zápas play off proti Nashvillu. "Je to víc než 14 měsíců, co jsem byl naposledy na ledě, takže to je samozřejmě dlouhá doba. Na ledě jsem sice byl hrát hokej, ale to bylo jen s klukama v obraně. V brankářské výstroji a ještě nové, to je něco úplně jiného," řekl Hašek. 

Oproti standardní přípravě na zámořskou NHL, na níž byl léta zvyklý, vyjel na led o měsíc dříve. "Je to pro mě úplně jiné. Sice jdu už poprvé na led, ale na druhou stranu těch 14 měsíců je dlouhá doba a je to znát. Ty první tréninky jsou vždycky nejtěžší a dnešek není v žádném případě výjimkou," uvedl zcela propocený Hašek. Věří však, že po fyzické stránce je výborně připravený. "V tom není problém. Ale jít na led, jezdit na kole nebo dělat různá cvičení, to je něco jiného. Vzít výzbroj a trénovat s mužstvem, to je nebe a dudy."

Zda však bude opět jen těžko nepřekonatelným "Dominatorem", nechtěl příliš komentovat. "Postřeh jsem ještě dneska moc nezkoušel. Je to o tom seznámit se s novou výzbrojí, s ledem. Chci samozřejmě chytit každý puk, ale na druhou stranu, ten kdo to nezkusil, tak to asi nemůže pochopit. Když jsou nové betony a nemůžete je ohnout, spadnout, otočit se, než rozhýbete rukavice, to vše nějakou dobu trvá," vysvětlil Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Dominika Haška
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články